2014-01-13 15:10Nyheter

Cochlear Nordic i samverkan med Barnplantorna erbjuder informationsdag för föräldrar till barn med hörselimplantat

Föräldrar till barn med hörselnedsättning är en aktiv part i hörselhabilitering (familjeintervention) och lärande för sitt barn. Därför har intresseorganisa-tionen Barnplantorna i samverkan med sjukvården och med hjälp från Cochlear under åren lanserat två informationsfilmer riktade till föräldrar; ”Cochleaimplantat - Att Återskapa ett Sinne” samt ”Benförankrad Hörapparat - En väg till Hörande”.

Det har aldrig funnits större möjligheter att förbättra och optimera förutsättningarna för barn med hörselnedsättning. Föräldrar behöver information avseende både familjeintervention, specialpedagogiska modeller och teknologiska landvinningar för sina barn för att fatta bra beslut om hörselteknik, förskola och skola under barnets uppväxt. Föräldrar behöver träffa andra föräldrar för erfarenhetsutbyte och inspiration.

I samverkan med Barnplantorna i Göteborg erbjuder Cochlear Nordic en informationsdag om hörselimplantat, för föräldrar till barn med cochleaimplantat (CI) eller benförankrade implantat (Baha).

NÄR: Söndagen den 26 januari kl. 13.00-16.00
VAR:
Cochlear Nordic, Konstruktionsvägen 14, 435 33 Mölnlycke
HUR:
För anmälan maila info@barnplantorna.se

Om du är förälder missa inte informationsdagen, att ta del av information om nya möjligheter att utveckla hörsel med CI eller Baha antingen ditt barn har en dubbelsidig eller ensidig hörselnedsättning. Mer kunskap gör dig säkrare i din föräldraroll.Om Cochlear

Cochlear är världsledande på marknaden för implanterbara hörsellösningar. Företaget har över 4 000 anställda globalt och investerar mer än 180 miljoner AUD per år i forskning och utveckling. Produkterna innehåller hörselsystem för cochlea- och benledningsimplantat samt akustiska implantat. Sedan 1981 har fler än 600.000 implantat hjälpt människor i alla åldrar att höra i över 180 länder.


Kontaktpersoner

Karin Walfridsson
Marketing Manager
Karin Walfridsson