2021-11-02 07:05Pressemeddelelser

Cochlear lancerer fjernbetjente hørekontroller - giver en bedre patientoplevelse og kan aflaste sundhedsvæsenet

Patienten bruger Cochlear Remote-checkPatienten bruger Cochlear Remote-check

Under Corona-pandemien har digitaliseringen fået et reelt løft, hvilket har givet anledning til nye fremtidige løsninger inden for sundhedsvæsenet. Cochlear, der er førende inden for implanterbare høreløsninger, lancerer nu en innovativ telemedicintjeneste til fjernbetjent kontrol af hørelsen. Cochlear äRemote Check  appen muliggør høretest direkte på telefonen for personer med høreimplantater - hvor som helst de ønsker det. Løsningen giver en bedre patientoplevelse, da hørespecialisten kan følge op på patienter uden et klinikbesøg, og hjælpen kan ydes, når det er nødvendigt.


- Fjernbehandling er fremtiden, og hørepleje er ingen undtagelse. Efterhånden som antallet af patienter med cochlear-implant stiger, stiger trykket også på sundhedssystemet. Derfor skal vi finde nye måder at imødekomme vores patienters behov. At give mulighed for at foretage en kontrol hjemmefra sparer tid for både patienten og klinikken1. Med Remote Check fortsætter vi med at opbygge vores position som ledende inden for fremtidige løsninger til hørepleje, siger Lotta Vedholm, administrerende direktør i Cochlear Nordic.

Telemedicin, dvs. fjernbehandling, har været stigende i flere år. Med Corona-pandemien tog udviklingen flere skridt fremad, og nu introduceres den i høreplejen med Cochlears seneste innovation, Remote Check. Ved hjælp af appen kan stærkt hørehæmmede patienter med den nyeste generation af lydprocessorer, som cirka 75% af brugerne i Danmark har, foretage en hørekontrol hjemmefra uden at skulle rejse til klinikken.

 

- Den største fordel ved Remote Check er, at jeg laver høretesten, hvor og hvornår jeg vil, med samme kvalitet, som hvis jeg var på klinikken. Jeg får direkte bekræftelse på, at alt er i orden med min hørelse, siger Stefan, en af patienterne i testgruppen, der har prøvet Remote Check.


Et cochlear-implant (CI) er et teknisk hjælpemiddel, der omgår de beskadigede hårceller i det indre øre (cochlea) og kommunikerer direkte med hørenerven. Et CI kan hjælpe med at genoprette hørelsen hos døve og svært hørehæmmede. Med jævne mellemrum foretages der kontrol på klinikken for at sikre patientens hørekvalitet. Da CI er en livslang løsning, og mange klinikker løbende har booket årlige opfølgninger med deres patienter, øges patientflowet, hvilket igen øger presset på allerede begrænsede kliniske ressourcer. Dette kan føre til en uholdbar situation på sigt. Test på globalt plan af Remote Check begyndte for et år siden. I den efterfølgende evaluering blandt klinikkerne i fokusgruppen mente 95 %, at det er et godt redskab til at afgøre, om der er behov for et fysisk klinikbesøg2.


- CI udføres af specialister, og det er kun universitetshospitalerne og et par såkaldte satellitklinikker, der i øjeblikket tager sig af opfølgning af disse patienter. Med Remote Check kan en stor del af kontrollerne foretages hjemmefra, hvilket sparer rejsetid og giver mulighed for en tid, der passer patienten. Hele 76 % af deltagerne i vores fokusgrupper synes, at den største fordel er, at appen sparer tid og penge3, siger Lotta Vedholm.

Fakta: Sådan fungerer Remote Check

En række videnskabeligt afprøvede tests, herunder fotografering af implantatområdet på hovedet, udføres af brugeren via appen. Testen i sin helhed behøver ikke at tage mere end cirka 15 minutter.  Svarene sendes derefter til patientens klinik, og efter evaluering afgøres det, om patientens hørestatus er som forventet, eller om der er behov for et fysisk klinikbesøg. Mindre foranstaltninger kan afhjælpes direkte via mobilappen. Remote Check er hidtil blevet introduceret på over 60 klinikker i Europa. I Danmark var Rigshospitalet de første til at tilbyde tjenesten til sine patienter.

Sådan virker cochlear-implant

Link

Referencer:

  1. Maruthurkkara S, Case S, Rottier R. Evaluation of Remote Check. A clinical tool for asynchronous monitoring and triage of cochlear implant recipients Ear Hear 2021 Jul 27
  2. Cochlear Limited. D1803507: Global Remote Check Pilot Recipient Evaluation – October 2020
  3. Maruthurkkara S, Allen A, Cullington H, et al., Remote Check Test Battery for Cochlear Implant Recipients: Proof of Concept Study. Int J Audiol2021 Aug 25;1-10

 


Om Cochlear

Cochlear er verdensførende inden for implanterbare høreløsninger. Virksomheden har mere end 4.000 ansatte på verdensplan og investerer mere end AUS $ 180 mio. om året i forskning og udvikling. Produkter omfatter cochlear-implantater, benledningsimplantater og akustiske implantater, som sundhedspersonalet bruger til at behandle en række forskellige typer af moderat til grundlæggende høretab. Siden 1981 har Cochlear leveret mere end 600.000 implanterbare enheder, og derved hjulpet mennesker i alle aldre, i mere end 180 lande, med at høre


Kontakter

Karin Walfridsson
Marketing Manager
Karin Walfridsson