2021-04-14 12:00Pressmeddelande

Hemköp satsar på hållbara funktionsdrycken Clean sav:D

Clean sav:D full serie

Clean drinks produktlinje Clean sav:D finns från och med vecka 15 centralt listad på Hemköp, vilken därmed blir första aktör inom dagligvaruhandeln att lyfta in serien centralt. 
- Det är en stor ära för oss som företag och för den produkt vi skapat att få det förtroendet, säger Sebastian Kvissberg, VD på Clean drink. 

Clean sav:D är den nya generationens funktionsdryck gjord på tillvaratagna äpplen, naturligt koffein och vitaminer. Drycken lanserades den 8 februari 2021 och har nu för första gången listats centralt i dagligvaruhandeln och det på butikskedjan Hemköp. Cirka 70% av Hemköps butiker ägs av Axfood och får därigenom endast ha centralt listat sortiment i butikerna. 

- Med tanke på det betyder den här listningen mycket för oss då det öppnar upp för ett stort antal butiker runt om i landet att påbörja försäljningen av Clean sav:D. Vi är enormt stolta och glada över att Hemköp tror på konceptet bakom Clean sav:D och väljer att lista på hela serien. Hemköp har själva gjort innovativa satsningar för att få sina kunder att göra hållbara val i butiken via egna lojalitetsprogram, att de nu satsar på en hållbar funktionsdryck går helt i linje med deras värderingar och tidigare arbete. Det är en stor ära för oss som företag och för den produkt vi skapat att få det förtroendet, säger Sebastian Kvissberg, VD på Clean drink.


Clean sav:D finns i dagsläget i tre smaker; Äpple, Jordgubb/lime och Persika. 
Produktionen sker i Sverige och drycken är helt vegansk. En burk Clean sav:D innehåller 36 ml äppelmust från tillvaratagna äpplen, 105 mg naturligt koffein från guarana paullinia extrakt och fem vitaminer. Clean drinks ordinarie produktlinje finns sedan tidigare centralt listat på Hemköp. 


För ytterligare information eller bilder, vänligen kontakta: 
Elin Simmesgård, Marknads- och hållbarhetsansvarig, elin@cleandrink.se 
Sebastian Kvissberg, VD, sebastian@cleandrink.seOm Clean drink

Clean drink är en svensk, hållbar innovation för dig som vägrar kompromissa med smak eller funktion. Vi har sedan starten 2015 erbjudit en vegansk funktionsdryck som är producerad helt i Norden och fri från onödiga tillsatser som konserveringsmedel, färgämnen, taurin och socker. Vi tror på att hälsa ska genomsyra livet i stort och att det ska vara enkelt att välja hållbara alternativ på marknaden.


Kontaktpersoner

Sebastian Kvissberg
VD
Sebastian Kvissberg