2016-06-20 13:45Pressmeddelande

​Pressmeddelande Norrönas etablering på Kungsgatan

null

Norröna har öppnat ny butik på Kungsgatan

Det norska outdoorkonceptet Norröna har i dagarna öppnat en ny butik på Kungsgatan 28 i Stockholm City. På 350 kvm ska man sälja friluftskläder och friluftsutrustning av hög kvalitet och hög funktionsgrad.

Fastighetsägaren AB Centrumfastigheter välkomnar detta nytillskott på Kungsgatan och kan stolt presentera en helt nyrenoverad lokal på ett av de bästa lägena i City.

Fastighetsägargruppen på Kungsgatan har tillsammans tagit fram en gemensam vision för gatan mellan Sveavägen och Stureplan. Visionen syftar till att skapa en gemensam bild av vad Kungsgatan ska stå för innehållsmässigt. Tanken är att återta rollen som både en paradgata och en shoppinggata med starka varumärken och koncept.

Etableringen av Norröna är helt i linje med visionen. Centrumfastigheter har under en tid letat efter ett koncept som tillför värden på gatan och som bidrar till att utveckla den gemensamma visionen.

Medvetna val i framtida etableringar ska utveckla utbudet för att stärka Kungsgatans position som attraktivt handelsstråk.

Kungsgatan har nu befäst sin position som ett utmärkt läge för outdoor. Dock rymmer visionen även satsningar på starka varumärken inom mode och Food & Beverage med rätt profil för shoppingstråket.


Om City i Samverkan

City i Samverkan är Stockholm Citys organisation för offentlig-privat samverkan. Medlemmarna är Stockholms stad, fastighetsägare, handeln, samt enskilda företag och organisationer. Genom samverkan skapar City i Samverkan en attraktiv och händelserik citykärna, öppen för alla. Verksamheten är en verkställande organisation som initierar och samordnar projekt samt är en kunskapsresurs för Stockholm Citys aktörer. Visionen är att Stockholm City ska vara en av Europas attraktivaste destinationer.


KONTAKTPERSONER

Inger West
Projektledare Stockholmsjul
Inger West