2019-11-14 07:30Pressmeddelande

På lördag tänds julbelysningen i Stockholm City

null

På lördag den 16 november tänds julbelysningen med en miljon LED-ljus på över 40 gator, platser och torg i Stockholm City. Stockholmare och besökare är varmt välkomna till Kungsträdgården kl. 15.00 för att delta i upptändningen och uppleva julstämningen.

Julbelysningsprojektet #Stockholmsjul drivs av City i Samverkan i samarbete med Stockholms stad och 28 fastighetsägare i Stockholm City. #Stockholmsjul är en av Europas största sammanhållande satsningar på julbelysning.

– Vi är både glada och stolta över att #Stockholmsjul lyser upp Stockholm City på ett energieffektivt sätt. Julbelysningen bidrar till att göra Stockholm till en mer attraktiv och trygg stad – även på vintern, säger Daniel Helldén, trafikborgarråd Stockholms stad.

Direkt efter upptändningen av julbelysningen får besökarna även i år möjlighet att följa med på Guidad Ljuspromenad. Där får man bland annat uppleva ett urval av stadens julbelysning med inslag från Stockholms historia.

– #Stockholmsjul är samverkan som lyser upp. Stockholms stad och 28 fastighetsägare har skapat ett av Europas största julbelysningsprojekt. Sju av tio besökare rekommenderar andra ett besök för att uppleva julbelysningen i Stockholm City. Det är en bra grund att bygga vidare på för att utveckla Stockholm som juldestination, säger Per Eriksson, VD på City i Samverkan.

När: 16 november kl. 15.00
Var: Kungsträdgården, stora scenen
Hur: https://www.stockholmsjul.se
Medverkande: Tilde de Paula Eby, Gabriel Forss, Per Eriksson, VD City i Samverkan och Daniel Helldén, trafikborgarråd Stockholms stad

Presskontakt

Per Eriksson, VD City i Samverkan
070 870 67 66, per.eriksson@cityisamverkan.se

Anders Hedlund, belysningsingenjör/strateg, trafikkontoret Stockholms stad
08-508 26 290, anders.hedlund@stockholm.se

Christian Valtersson, pressekreterare Daniel Helldén
076 122 96 25, christian.valtersson@stockholm.se

Tveka inte att kontakta oss för intervjuförfrågningar eller pressmaterial.

Gator, platser och torg som dekoreras av #Stockholmsjul

Biblioteksgatan, Birger Jarlsgatan, Brunkebergstorg, Bryggargatan, Centralplan, Drottninggatan, Gamla Brogatan, Grev Turegatan, Gustav Adolfs Torg, Hamngatan, Humlegårdsgatan, Hötorget, Jakobsbergsgatan, Järnvägsparken, Klarabergsgatan, Klarabergsviadukten, Kungsgatan, Kungsträdgården, Lästmakargatan, Malmskillnadsgatan, Mäster Samuelsgatan, Norrbro, Norrlandsgatan, Norrmalmstorg, Nybrogatan, Nybroplan, Regeringsgatan, Riksbron, Sergelgatan, Sergels Torg, Smålandsgatan, Strömbron, Strömgatan, Strömkajen, Strömparterren, Stureplan, Sveavägen, Tegelbacken och Centralbron, Vasagatan, Vasaplan.

Besöksundersökning

Varje år genomför City i Samverkan en besöksundersökning där 600 besökare intervjuas under december. Undersökningen från 2018 visade att 80% av besökarna upplevde julbelysningen som attraktiv eller mycket attraktiv. 70% kunde tänka sig att rekommendera andra att besöka Stockholm City för att titta på julbelysningen. 80% anser att julbelysningen ökar den upplevda tryggheten.


Om City i Samverkan

City i Samverkan är Stockholm Citys organisation för offentlig-privat samverkan. Medlemmarna är Stockholms stad, fastighetsägare, handeln, samt enskilda företag och organisationer. Genom samverkan skapar City i Samverkan en attraktiv och händelserik citykärna, öppen för alla. Verksamheten är en verkställande organisation som initierar och samordnar projekt samt är en kunskapsresurs för Stockholm Citys aktörer. Visionen är att Stockholm City ska vara en av Europas attraktivaste destinationer.


KONTAKTPERSONER

Inger West
Projektledare Stockholmsjul
Inger West