2017-11-16 08:32Pressmeddelande

1 miljon juleljus lyser upp Stockholms city

null

En miljon LED-ljus på över 40 gator, platser och torg runt om i Stockholms city bidrar till mer julstämning för stockholmare och besökare. Julbelysningen tänds upp på Brunkebergstorg lördag den 25 november kl. 15.00 av Gry Forsell med sång av Anina, känd från Melodifestivalen.

Julbelysningsprojektet #Stockholmsjul drivs av City i Samverkan i samarbete med Stockholms stad och fler än 25 fastighetsägare i Stockholms city. #Stockholmsjul är en av Europas största sammanhållande satsningar på julbelysning.

– Julbelysningen lyser inte bara upp stockholmarnas vintermörker utan gör det också på ett energieffektivt och klimatsmart sätt. I år blir det glädjande nog mer belysning vilket jag hoppas att alla kommer att uppskatta och ta del av, säger Daniel Helldén, trafikborgarråd Stockholms stad.

Inför julen 2017 har en rad nya gator, platser och torg fått julbelysning, däribland nyrenoverade Brunkebergstorg som fått en extra spektakulär installation. För den som vill njuta av julbelysningen har en ljuskarta tagits fram där man som besökare får möjlighet att upptäcka sin egen ljuspromenad.

– #Stockholmsjul skapar värme och omtanke under julperioden och med vackra och spännande installationer ger vi både stockholmare och turister ytterligare anledning att besöka city. Vi vill också att stockholmarna ska känna stolthet över vår julbelysning och sprida budskapet om Stockholm som en fantastisk juldestination, säger Per Eriksson, VD på City i Samverkan.

Förhandsvisning för press sker den 23 november kl. 15.30. För att delta anmäl intresse till pressansvarig Karin Schöllin, 0730-44 98 53, karin.schollin@smallworld.se.

Tveka inte att kontakta oss för intervjuförfrågningar eller pressmaterial.

När: 25 november kl. 15.00
Var: Brunkebergstorg
Hur: https://www.stockholmsjul.se
Medverkande: Gry Forsell, Anina, Per Eriksson, VD City i Samverkan och Daniel Helldén, trafikborgarråd Stockholms stad

Pressansvarig: Karin Schöllin, 0730-44 98 53, karin.schollin@smallworld.se


Gator, platser och torg som ingår i #Stockholmsjul 2017:
Biblioteksgatan, Birger Jarlsgatan, Brunkebergstorg, Bryggargatan, Centralplan, Drottninggatan, Gamla Brogatan, Grev Turegatan, Gustav Adolfs Torg, Hamngatan, Humlegårdsgatan, Hötorget, Jakobsbergsgatan, Järnvägsparken, Klarabergsgatan, Klarabergsviadukten, Kungsgatan, Kungsträdgården, Lästmakargatan, Malmskillnadsgatan, Mäster Samuelsgatan, Norrbro, Norrlandsgatan, Norrmalmstorg, Nybrogatan, Nybroplan, Regeringsgatan, Riksbron, Sergelgatan, Sergels Torg, Smålandsgatan, Strömbron, Strömgatan, Strömkajen, Strömparterren, Stureplan, Sveavägen, Tegelbacken och Centralbron, Vasagatan, Vasaplan.

Besöksundersökning 2016
City i Samverkans besöksundersökning som genomförs varje december, visade 2016 att 90% upplevde julbelysningen som attraktiv eller mycket attraktiv. 70% kunde tänka sig att rekommendera andra att besöka Stockholms city för att titta på julbelysningen. 


Om City i Samverkan

City i Samverkan är Stockholm Citys organisation för offentlig-privat samverkan. Medlemmarna är Stockholms stad, fastighetsägare, handeln, samt enskilda företag och organisationer. Genom samverkan skapar City i Samverkan en attraktiv och händelserik citykärna, öppen för alla. Verksamheten är en verkställande organisation som initierar och samordnar projekt samt är en kunskapsresurs för Stockholm Citys aktörer. Visionen är att Stockholm City ska vara en av Europas attraktivaste destinationer.


KONTAKTPERSONER

Inger West
Projektledare Stockholmsjul
Inger West