2016-04-01 16:21NYHETER

Stiftelsen Tryggare Sverige inbjuder till frukostseminarium 14 april

null

Frukostseminarium om feministisk stadsplanering för att öka tryggheten i det offentliga rummet - Stockholm 14 april

Torsdagen den 14 april bjuder Stiftelsen Tryggare Sverige och City i Samverkan in till ett frukostseminarium i Stockholm på temat "Feministisk stadsplanering - ett sätt att öka tryggheten i det offentliga rummet".

Det offentliga rummet domineras på vissa platser av män, vilket riskerar att medverka till att kvinnor känner sig kontrollerade och/eller otrygga med konsekvensen att de drar sig för att vistas i dessa miljöer. Ett sätt för att skapa trygghet för alla är därför att låta feministiska teorier påverka stadsplanering och arkitektur vid utformningen av det offentliga rummet.

Vid frukostseminariet medverkar bl.a. Helen Larsson från Svenska Bostäder, som redovisar hur Svenska Bostäder arbetar med feministisk stadsplanering för att skapa levande, trygga och jämställda platser i staden. Vid seminariet medverkar även urbanvetaren Thomas Ahlskog (Stiftelsen Tryggare Sverige) och VD Per Eriksson (City i Samverkan) m.fl.

Tid: Torsdagen den 14 april, kl. 08.00-09.15
Plats: Hotel Scandic Klara, Slöjdgatan 7, Stockholm
Anmälan: För anmälan eller mer information kontakta Jonas Lindberg via e-post: info@tryggaresverige.org eller ring 08-29 20 00
Sista anmälningsdag: Snarast (först till kvarn gäller)

Varmt välkommen,

Magnus Lindgren
Generalsekreterare

Stiftelsen Tryggare Sverige
Crafoords väg 14
Box 45407
104 31 Stockholm
Telefon: 08-29 20 00
Mobil: 070-510 29 84
Hemsida: www.tryggaresverige.org
Följ oss på Twitter: @TryggareSverige

Se vår kortfilm om nya lösningar på gamla problem: https://www.youtube.com/watch?v=VTdymd0f3rA


Om City i Samverkan

City i Samverkan är Stockholm Citys organisation för offentlig-privat samverkan. Medlemmarna är Stockholms stad, fastighetsägare, handeln, samt enskilda företag och organisationer. Genom samverkan skapar City i Samverkan en attraktiv och händelserik citykärna, öppen för alla. Verksamheten är en verkställande organisation som initierar och samordnar projekt samt är en kunskapsresurs för Stockholm Citys aktörer. Visionen är att Stockholm City ska vara en av Europas attraktivaste destinationer.


KONTAKTPERSONER

Inger West
Projektledare Stockholmsjul
Inger West