Trygg och säker stad
Att skapa levande, attraktiva och trygga offentliga miljöer.
Tillsammans med bland annat Stockholms Stad, Skanska, Svenska Bostäder och City i Samverkan bjuder Stiftelsen Tryggare Sverige in till en nationell konferens om förutsättningarna för att skapa levande, attraktiva och trygga städer. Bland de medverkande finns Stadsutvecklaren Jerome Barth (med bakgrund från Bryant Park Corporation och the High Line i New York), Statssekreteraren Catharina Espmark (s) och Stadsbyggnadsdirektör Anette Scheibe Lorentzi (Stockholms Stad).
Jerome Barth redovisar bl.a.hur man utvecklat dessa områden från otrygga platser med omfattande brottslighet till några av de mest levande, attraktiva och trygga platserna i staden.
Under 1900-talet, men framför allt från 1960-talet och framåt, förändrades sättet att planera och bygga stadsdelar, bostadsområden och bostäder. Istället för småskaligt byggdes storskaligt, och istället för integrerat byggdes ABC-städer med arbetsplatser på ett ställe, bostäder på ett annat och centrumanläggningar på ett tredje, med konsekvenser att brott och otrygghet har blivit ett stort problem på vissa platser, säger urbanvetaren Thomas Ahlskog (Tryggare Sverige).
För utförligt program, medverkande och anmälan se pdf.
När: Fredagen den 23 oktober 2015, klockan 09.00–16.30. Mingel mellan klockan 16.30-18.00.
Var: Norra Latin, Stockholm
Anmälan: Antalet platser är begränsat, så vänta inte – anmäl dig snarast och senast den 20 september till info@tryggaresverige.org eller 08-29 20 00.
Registrering: Registrering sker på Norra Latin från klockan 08.30
Kostnad: För dig från Stockholms Stad är kostnaden 1 200 kr (ex moms). För övriga är priset 2 495 kr (ex moms). Gruppbokning för 5 personer eller fler ger 20% rabatt. Priset inkluderar konferenskostnad, morgon- och eftermiddagskaffe samt lunch och mingel enligt program.
Övriga frågor: Vid eventuella övriga frågor, kontakta Jonas Lindberg, tel. 08-29 20 00
City i Samverkan är Stockholm Citys organisation för offentlig-privat samverkan. Medlemmarna är Stockholms stad, fastighetsägare, handeln, samt enskilda företag och organisationer. Genom samverkan skapar City i Samverkan en attraktiv och händelserik citykärna, öppen för alla. Verksamheten är en verkställande organisation som initierar och samordnar projekt samt är en kunskapsresurs för Stockholm Citys aktörer. Visionen är att Stockholm City ska vara en av Europas attraktivaste destinationer.