2015-12-21 11:43NYHETER

Julsatsning i Stockholm City

null

Julsatsning i Stockholm City


Stockholmsjul invigdes 21 november av finansborgarrådet Karin Wanngård och är ett av stegen mot att sätta Stockholm på Europas julkarta. Ljussättning, upplevelser i City och en satsning på en modern julmarknad med traditionell känsla på Sergels torg är några av delarna i projektet där också Stockholm Värmer ingår, en insamling för stadens utsatta som i år görs till förmån för Röda Korset.

Under Luciahelgen besöktes julmarknaden på Sergels torg av i snitt 25 000 personer/dag, vilket är över förväntan. Våra besökare möts av drygt 700 000 energismarta juleljus fördelade på 35 gator, platser och torg i City. En successiv satsning på att skapa mer julkänsla i Stockholm har pågått sedan 2011, där den nya julmarknaden på Sergels Torg är en del av konceptet. #Stockholmsjul, som är samlings- och arbetsnamnet kommer att fortsätta driva och äga julbelysningen samt förstärka julstämningen och utveckla julmarknaden i Stockholm City.

I undersökningar som genomförts uppger Stockholmare och inresta att det som skapar känslan av jul och önskas i juletid för både stämning och viljan att besöka eller vara kvar i City är julbelysning, utsmyckning, julevent som Luciatåg, artister och körsång samt julmarknader.

Nytt för 2015 är #Stockholmsjuls officiella jullåt framförd av Tommy Körberg. Singeln finns på Spotify, iTunes och på hemsidan www.stockholmsjul.se

Sommarstockholm har en stark identitet, men vinterstockholm har länge varit beroende av snö och is. Ett långsiktigt och strategiskt arbete pågår med att skapa en citymiljö där julen och vintern är en upplevelse oavsett väderlek.

– Stockholms City ska leva, året runt. Miljön ska vara välkomnande, omhändertagande och öppen för alla. Det glädjer oss verkligen att så många – över förväntan – stannar i City, väljer att göra sina julklappsinköp här, upplever julmarknaden, evenemangen och utsmyckningen av våra 35 gator, säger Per Eriksson, VD City i Samverkan.

Mer information om Ljuspromenaden och #Stockholmsjuls egna julmarknad på Sergels Torg www.stockholmsjul.se

Julsatsningen i Stockholm City, kallad #Stockholmsjul, drivs av City i Samverkan och Stockholms stad tillsammans med ett stort antal fastighetsägare, som också är medfinansiärer. Den är en del i arbetet att få Stockholm att på sikt bli en av Europas främsta juldestinationer.

#Stockholmsjuls julmarknad på Sergels torg är öppen vardag kl. 10–20, helg kl. 11–18 fram till 23/12.
Ljuspromenad i City, länk till karta: Ladda ner kartan här: http://www.stockholmsjul.se/ljuspromenad/#ljuspromenad

Vi önskar alla våra samarbetspartners en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!


Om City i Samverkan

City i Samverkan är Stockholm Citys organisation för offentlig-privat samverkan. Medlemmarna är Stockholms stad, fastighetsägare, handeln, samt enskilda företag och organisationer. Genom samverkan skapar City i Samverkan en attraktiv och händelserik citykärna, öppen för alla. Verksamheten är en verkställande organisation som initierar och samordnar projekt samt är en kunskapsresurs för Stockholm Citys aktörer. Visionen är att Stockholm City ska vara en av Europas attraktivaste destinationer.


KONTAKTPERSONER

Inger West
Projektledare Stockholmsjul
Inger West