Hur kan vi arbeta med den svenska BID-modellen i Stockholm, en storstad i ständig utveckling?
Plats: Stockholms Handelskammare, Brunnsgatan 2
Datum: fredag 23 september
Tid: 8.00-9.15
Kan BID-konceptet hantera de utmaningar som storstaden står inför? Staden växer, handeln minskar och vi ser problem med brottslighet och otrygghet. Går det då att med nya grepp utveckla och kvalitetssäkra en trygg, attraktiv och händelserik plats för alla? Behövs den svenska BID-modellen för att skapa lokalt engagemang, effektivt management och stärkt identitet? Är det kanske genom samverkan i ett geografiskt avgränsat område som vi tillsammans kan skapa resurser för att uppnå gemensamma mål för platsen.
Moderator
Lukas Forslund, A Beautiful Soup
Inledning
Helena Olsson, Fastighetsägarna Stockholm och Per Eriksson, City i Samverkan ger en bakgrund till BID-konceptet och förklarar tanken med den svenska modellen.
Vad gör vi i ytterstaden? Hur ser samarbetet ut i dag?
Ulf Malm, VD Fastighetsägare i Järva och Rågsveds Fastighetsägare
Vad gör vi i City? Vilka frågor drivs?
Per Eriksson, VD City i Samverkan
Kommentarer från panelen och diskussion
Daniel Helldén, Trafikborgarråd (MP)
Lars Björk, Familjebostäder
Magnus Lindgren, Stiftelsen Tryggare Sverige
OSA senast torsdag 22 september till lotta.hammar@cityisamverkan.se
City i Samverkan är Stockholm Citys organisation för offentlig-privat samverkan. Medlemmarna är Stockholms stad, fastighetsägare, handeln, samt enskilda företag och organisationer. Genom samverkan skapar City i Samverkan en attraktiv och händelserik citykärna, öppen för alla. Verksamheten är en verkställande organisation som initierar och samordnar projekt samt är en kunskapsresurs för Stockholm Citys aktörer. Visionen är att Stockholm City ska vara en av Europas attraktivaste destinationer.