2018-08-21 10:27NYHETER

Aktivera samhället mot livskvalitetsbrott – vilka brottsförebyggande åtgärder föreslås?

null

Stiftelsen Tryggare Sverige och City i Samverkan bjuder in till ett frukostseminarium onsdagen den 19 september på temat “Aktivera samhället mot livskvalitetsbrott”, med bl.a. f.d. stadsminister Fredrik Reinfeldt.

I juni 2017 tillsatte branschorganisationen Svensk Försäkring en Trygghetskommission med uppdrag att finna nya sätt att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället. Nu har kommissionen, under ledning av f.d. stadsminister Fredrik Reinfeldt, presenterat sina förslag i rapporten “Aktivera samhället mot livskvalitetsbrott”.

I rapporten konstaterar Trygghetskommissionen att fler poliser inte är enda lösningen för att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället. När det gäller livskvalitetsbrott i form av skadegörelse och klotter, nedskräpning, “plankning” i kollektivtrafiken, offentlig urinering, ungdomsgäng som stör ordningen i offentlig miljö etc., kan andra aktörer göra stora insatser. Men vilka insatser handlar det om och vem kan göra vad? Kan lokal samverkan i form av s.k. BID, AMP eller Platssamverkan vara lösningen?

Vid seminariet medverkar f.d. stadsminister Fredrik Reinfeldt (Trygghetskommissionen), stadsutvecklingschefen Helena Olsson (Fastighetsägarna), VD Per Eriksson (City i Samverkan), VD Andrew Spry (Tempest Security) och stadsdelsdirektör Susanna Halldin (Norrmalms stadsdelsförvaltning).

Tid: 19/9 kl. 08.00-09.15

Plats: Scandic Klara, Slöjdgatan 7

Anmälan: via länken nedan

https://tryggaresverige.org/aktivera-samhallet

Seminariet är öppet för allmänheten och du bjuds på frukost. Varmt välkommen!


Om City i Samverkan

City i Samverkan är Stockholm Citys organisation för offentlig-privat samverkan. Medlemmarna är Stockholms stad, fastighetsägare, handeln, samt enskilda företag och organisationer. Genom samverkan skapar City i Samverkan en attraktiv och händelserik citykärna, öppen för alla. Verksamheten är en verkställande organisation som initierar och samordnar projekt samt är en kunskapsresurs för Stockholm Citys aktörer. Visionen är att Stockholm City ska vara en av Europas attraktivaste destinationer.


KONTAKTPERSONER

Inger West
Projektledare Stockholmsjul
Inger West