2023-08-15 07:45Nyheter

City Gross frågar barnen - vad kan de om frukt och grönt?

Jasmine 6 år gillar inte popkorn, men hon vet att de kommer från majs.City Gross kollar hur mycket barn kan om frukt och grönsaker.

Var kommer egentligen tomater ifrån? Och vad är pommes frites gjort av? City Gross är mästare på frukt och grönt och har utbildat sin personal i allt från råvarukunskap till tillagningsmetoder. Nu checkar City Gross var kunskapsnivån på frukt- och grönt ligger hos våra barn.
 

- Vi var nyfikna på hur bra koll barnen egentligen har, vet de hur tomater växer eller vad pommes frites är gjort av? Jag är övertygad om att kunskap är en ingång till ökat intresse och barn är fantastiska och sitter på så mycket fakta och roliga idéer så varför inte låta de komma till tals. De har varit fantastiska att filma och vi har haft riktigt roligt tillsammans, säger Rebecca Wictor, PR- & kommunikationsspecialist City Gross.

Enligt livsmedelsverket behöver vi äta 500 gram frukt och grönsaker per dag. Samtidigt minskar försäljningen av frukt- och grönt i dagligvaruhandeln. Detta vill City Gross uppmärksamma och målet är att bidra till en ökad konsumtion av just frukt och grönt.

- Vi försöker hela tiden uppmuntra till och inspirera kring frukt och grönskaer. Under sommaren sänkte vi bland annat priset på massor av frukt- och grönt. Det är viktigt att vi i dagligvaruhandeln bidrar till en hälsosam livsstil. Speciellt hos barnen, så de får med sig goda vanor från start, säger Rebecca Wictor.


Ämnen: Nyhet

Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Vi erbjuder en färskvaruhall och storhandel under samma tak och alla våra har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier. Vi har landets bredaste sortiment av livsmedel. Det är skånska familjeföretaget Bergendahls som äger City Gross. Hösten 2021 gick Axfood in som delägare och äger idag 9,9 %.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
Kommunikationschef
Rebecca Wictor