2021-03-31 06:00Pressmeddelande

Kulturikonen Fran Lebowitz gör unikt framträdande på Cirkus

Fran Lebowitz Cirkus Mars 2022Fran Lebowitz Cirkus Mars 2022

Pressmeddelande från Cirkus Arena & Restaurang i samarbete med FEM onsdag den 31 mars.

I ”An evening with Fran Lebowitz” gör ikonen ett exklusivt framträdande med intervjusamtal, frågestund och skratt på Cirkus den 8 mars 2022.
Biljetter släpps torsdag den 1 april på cirkus.se.

New York-älskare, författare, komiker, skådespelare, samhällsbevakare och Netflixsstjärna – Frances Ann Lebowitz har många namn. Nu står det klart att kulturikonen kommer till Stockholm i mars 2022 för exklusivt framträdande på Cirkus Lilla scen.

1978 släpptes hennes bästsäljande debutbok Metropolitan Life, följt av Social Studies 1981 och samlade essäer i The Fran Lebowitz Reader 1994. Parallellt med skrivandet har Fran Lebowitz gästat i mindre film och tv-roller, inte sällan med koppling till hennes gode vän regissören Martin Scorsese.

Allt sammanslaget har hon under åren lyckats skapa sig en näst intill ikonisk personlighet, som hon själv kommenterade i en intervju nyligen; ”Den största bördan med att vara Fran Lebowitz är att leva upp till bilden av Fran Lebowitz”.

Just nu kan vi se henne i den hyllade Netflix-dokumentären Pretend it’s a city där man under sju avsnitt bland annat får ta del av Fran Lebowitz målande porträttering av New York, hennes passion för litteraturen och reflektioner kring samhällets utveckling. Senast Fran Lebowitz besökte Sverige var då hennes framlidne vän Toni Morrison mottog Nobelpriset i litteratur 1993.

– Hennes passion och uttrycksfulla skildringar kommer att vara en fröjd att få uppleva på vår scen. Att få välkomna Fran Lebowitz till Sverige och Cirkus första gången på 29 år, och på just internationella kvinnodagen gör ju inte det hela sämre, säger Ingmari Pagenkemper, vd och konstnärlig ledare för Cirkus.

#jointhecirkus

– Mörkret som varit det senaste året är på väg bort och snart ska vi ha kul igen! Vi är så glada över alla som tillsammans med oss på Cirkus kämpar för att hålla kärleken till kulturen vid liv. Som vi längtar efter att få öppna upp vårt hus och välkomna alla underbara gäster, artister och medarbetare tillbaka igen, säger Ingmari Pagenkemper

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Ambitionen är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om målet är en konsert, middag eller bara en kopp kaffe. 

Om ”An evening with Fran Lebowitz”

När: Tisdag den 8 mars 2022
Var: Cirkus Lilla scen
Biljettsläpp: Torsdag den 1 april, klockan 10.00.
”An evening with Fran Lebowitz” är en samproduktion mellan Cirkus och FEM.
Kvällen bjuder på cirka 90-minuter underhållning med intervjusamtal, frågestund med publiken och förhoppningsvis ett och annat skratt. Vem som får nöjet att hålla i samtalets första del presenteras längre fram.


För mer information om ”An evening with Fran Lebowitz”, kontakta:
Maria Olanders FEM.
Maria.olanders@femsthlm.se


Om Cirkus Arena & Restaurang

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Vår ambition är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om du kommer hit för en konsert, en middag eller bara en kopp kaffe. Vår restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Hos oss ska du kunna känna dig som en del av vår gemenskap eller kunna vara i fred - ta med din förlängda familj eller komma själv. Hit kan du komma om du vill fly från verkligheten, uppleva något extra eller om du bara vill vara dig själv en stund. Cirkus invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Med åren har Cirkus blivit ett tillhåll för konserter, kongresser, TV-inspelningar och framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus har huserat alltifrån världsstjärnor som Nick Cave, Simon & Garfunkel och Iggy Pop till succéshower som Chess och Mamma Mia. Idag är Cirkus norra europas största privatteater - en komplett anläggning med tre scener. Här ryms Cirkus stora scen i historisk miljö, med plats för 1 644 sittande gäster samt hypermoderna nya Lilla Cirkus som tar upp till 800 personer i biosittning. Cirkus Arena & Restaurang har mingelutrymmen för flera hundra gäster och och en fantastisk festvåning med plats för drygt 100 personer.

Kontaktpersoner

PR & Marketing Consultant
Karin Bernhardsson