2022-04-06 08:01Pressmeddelande

Arenor, hotell och restauranger på ­Djurgården samlas i nya bolaget Cirkus Venues

Flygbild över Kungliga Djurgården i Stockholm. Arenor, hotell och restauranger på ­Djurgården samlas i nya bolaget Cirkus Venues. Foto: Cirkus Venues

Stockholmsbaserade Pophouse inledde ­nyligen en global storsatsning på populärkultur genom att investera i världsartisters musikkataloger, gaming, podcast och liveunderhållning. Bolaget har sedan tidigare ägt och förvaltat ett antal anläggningar på Djurgården, däribland Cirkus, Hasselbacken och det stora utvecklingsprojektet Gasklockan, som nu ­samlas i ett eget fristående bolag, Cirkus Venues. Det nya bolaget leds av Ingmari Pagenkemper.

Cirkus Venues blir därmed en av Stockholms största spelare inom besöksnäring, med restauranger, hotell och arenor koncentrerade till Djurgården. Den nya strukturen innebär ingen förändring av ägarbilden som ­kommer att vara densamma i båda bolagen med Conni Jonsson och Björn Ulvaeus som huvud­ägare. Cirkus Venues blir ett systerföretag till ­Pophouse.

– Att vi blir ett eget bolag möjliggör enklare beslutsvägar och mindre spretighet för alla. Vi kan fokusera på det vi är bäst på. Inte minst i dessa tider är det viktigt, när snabbrörlighet blivit alltmer avgörande för att skapa resultat. Mitt fokus framöver kommer att handla om att sätta den egna organisationen och att utveckla nya och gamla juveler inom verksamheten, ­säger Ingmari Pagenkemper, vd för det nya bolaget Cirkus Venues.

Ingmari Pagenkemper, vd Cirkus Venues.

Ingmari Pagenkemper, vd Cirkus Venues. Foto: Karin Bernhardsson/Seth&Östen

Pagenkemper var tidigare affärsområdeschef för de enheter som nu bildar det egna bolaget. Per Sundin, vd för Pophouse, blir bolagets ­styrelseordförande.

– Genom att renodla Pophouse fokus till ­IP-rättigheter och låta Cirkus Venues fokusera på besöksnäring skapar vi goda ­förutsättningar för alla verksamheter att utvecklas. Samtidigt kommer båda bolagen att fortsätta vara del av samma familj och samarbeta nära. Det finns såklart många beröringspunkter mellan det innehåll som Pophouse skapar och de anläggningar Cirkus Venues vill fylla med innehåll, säger Per Sundin.

Den enda verksamheten ute på ­Djurgården som förblir i Pophouse ägo är ABBA The Museum med tillhörande butik, eftersom dessa enheter är en del av Pophouse affärsmässiga fokus på IP-rättigheter och artist­varumärken. Cirkus Venues består av Cirkus, Hasselbacken, en ny butik som öppnar inom kort, Pop House Hotel och Gasklockan, som öppnar 2025.

Presskontakt:
Karin Bernhardsson, Seth & Östen
(+46) 73-420 16 33
karin@sethosten.se


Om Cirkus Arena & Restaurang

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Vår ambition är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om du kommer hit för en konsert, en middag eller bara en kopp kaffe. Vår restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Hos oss ska du kunna känna dig som en del av vår gemenskap eller kunna vara i fred - ta med din förlängda familj eller komma själv. Hit kan du komma om du vill fly från verkligheten, uppleva något extra eller om du bara vill vara dig själv en stund. Cirkus invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Med åren har Cirkus blivit ett tillhåll för konserter, kongresser, TV-inspelningar och framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus har huserat alltifrån världsstjärnor som Nick Cave, Simon & Garfunkel och Iggy Pop till succéshower som Chess och Mamma Mia. Idag är Cirkus norra europas största privatteater - en komplett anläggning med tre scener. Här ryms Cirkus stora scen i historisk miljö, med plats för 1 644 sittande gäster samt hypermoderna nya Lilla Cirkus som tar upp till 800 personer i biosittning. Cirkus Arena & Restaurang har mingelutrymmen för flera hundra gäster och och en fantastisk festvåning med plats för drygt 100 personer.

Kontaktpersoner

PR & Marketing Consultant
Karin Bernhardsson
PR & Marketing Consultant
Johanna Carlberg