2022-09-29 07:06Nyheter

Kungliga Djurgårdens hållbarhetsarbete får internationellt erkännande 

Djurgården är en av världens mest hållbara storstadsdestinationer. Detta enligt organisationen Green Destinations, som på tisdagen gav sin högsta utmärkelse Green Destinations Platinum Award. 

Utmärkelsen ges till destinationer som bedriver ett framgångsrikt hållbarhetsarbete inom en rad områden. Kriterierna gäller hållbar förvaltning, djur och natur, miljö och klimat, kultur och tradition, social hållbarhet samt gästfrihet. Kriterierna utgår ifrån de 17 hållbarhetsmål som FN har satt upp inom ramen för Agenda 2030. 

Ingmari Pagenkemper, vd Cirkus Venues.

Ingmari Pagenkemper, vd Cirkus Venues. Foto: Karin Bernhardsson/Seth&Östen

I en oberoende granskning lyfts Djurgårdens hållbarhetsarbete under de senaste sex åren fram som ”en inspiration för fler storstadsdestinationer som visar att det är möjligt att arbeta i en hållbar riktning även för dessa destinationer.”   

Ingmari Pagenkemper, VD för Cirkus Venues säger: ”Kungliga Djurgården har ju både ett stort kulturhistoriskt värde och är också är en av Sveriges viktigaste turistdestinationer. Vi har ett enormt viktigt ansvar för att förvalta och fortsätta utveckla Djurgården på ett hållbart sätt samtidigt som vi vill skapa en attraktiv mötesplats för att fortsätta locka hit turister och stockholmare. Det är ett väldigt spännande och utmanande arbete som jag är glad och stolt över att vi gör tillsammans och att vi får uppmärksamhet för det.”


Om Cirkus Arena & Restaurang

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Vår ambition är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om du kommer hit för en konsert, en middag eller bara en kopp kaffe. Vår restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Hos oss ska du kunna känna dig som en del av vår gemenskap eller kunna vara i fred - ta med din förlängda familj eller komma själv. Hit kan du komma om du vill fly från verkligheten, uppleva något extra eller om du bara vill vara dig själv en stund. Cirkus invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Med åren har Cirkus blivit ett tillhåll för konserter, kongresser, TV-inspelningar och framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus har huserat alltifrån världsstjärnor som Nick Cave, Simon & Garfunkel och Iggy Pop till succéshower som Chess och Mamma Mia. Idag är Cirkus norra europas största privatteater - en komplett anläggning med tre scener. Här ryms Cirkus stora scen i historisk miljö, med plats för 1 644 sittande gäster samt hypermoderna nya Lilla Cirkus som tar upp till 800 personer i biosittning. Cirkus Arena & Restaurang har mingelutrymmen för flera hundra gäster och och en fantastisk festvåning med plats för drygt 100 personer.

Kontaktpersoner

Marketing & PR Manager
Anna Rosdahl