2023-04-20 16:05Pressmeddelande

Säsongen sista "Rörelsen - en politisk soaré" den 23 april

Rörelsen 23 april

Den 23 april är det dags för säsongens femte och sista "Rörelsen - en politisk soaré" med Pernilla Glaser och Staffan Hellstrand på Cirkus nya kulturscen Livemodern. Gäster denna gång är Maria Graner, Carl Heath, Emma Stenström och Anna Maria Espinosa är kvällens gästartist. 

Pernilla Glaser säger: "Säsongsavslutning på Rörelsen är ett samtal om hoppfullhet och undergångsprofetior. Vad kan AI ha för betydelse för hur vi engagerar oss, vad är folkbildningens roll och hur kan vi utmana vårt sätt att röra oss i och förstå varandra i den digitala världen?"

Maria Graner är generalsekreterare på folkbildningsrådet med en Bakgrund som chef i flera olika civilsamhällesorganisationer, bland annat Röda Korsets ungdomsförbund och Scouterna. Hon var sekreterare i utredningen för ett stärkt civilsamhälle (SOU 2016:13) 

Carl Heath är senior forskare och Focus Manager Connected, Secure and Resilient
Society på Rise. Han arbetat länge med digital kompetensutveckling, särskilt i skola och har utforskat nästan allt man göra med ny teknologi. Han har plockat sönder oräkneliga datorer och varit regeringens utredare i demokrati och digitalisering. 

Emma Stenström är docent i företagsekonomi på Handelshögskolan. Hon är initiativtagare till det tvärdisciplinära programmet Global Challenges på Handelshögskolan och har stor erfarenhet av arbete med kreativa näringar och mänskliga kompetenser för en hållbar värld.  


OM RÖRELSEN
Rörelsen är en politisk soaré som går av stapeln på Cirkus nya kulturscen Livemodern. Det blir samtal under ledning av värdinnan Pernilla Glaser och musik från husmusikern Staffan Hellstrand med gästartister. Målet är att inspirera, engagera och uppmuntra till eftertanke och handling. Under våren kommer ultraengagerade gäster som t ex forskare, aktivister och konstnärer att ta plats på scen och dela med sig av hur de hittat sitt sätt att vara med och förändra världen. De diskuterar varför det kan vara både det tråkigaste och det härligaste att försöka göra skillnad tillsammans med andra, vad som hjälper eller förstör. Och hur vi kan komma närmare en bättre planet. 

Pernilla Glaser arbetar med samtal och kreativ samverkan i gränssnittet mellan konst, forskning och civilsamhälle. Hon är en ofta anlitad moderator med lång erfarenhet av att leda samtal om samhällsförändring.

Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som soloartist. Det har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits, som 'Lilla Fågel Blå' men också kompromisslösa album med tydliga ställningstaganden. Varje kväll har han med sig en gästartist vars musik inspirerar.

Vad: ”Rörelsen - en politisk soaré” med Pernilla Glaser och Staffan Hellstrand med gäster.
Var: Livemodern, Cirkus restaurang, Djurgårdsslätten 43 - 45
När: 23 april, 18.00. Insläpp 17.00.

Biljetter och mer information finns på Cirkus hemsida: Rörelsen 23 april

Du kan välja mellan middagsbiljett och barbiljett.


Om Cirkus Arena & Restaurang

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Vår ambition är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om du kommer hit för en konsert, en middag eller bara en kopp kaffe. Vår restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Hos oss ska du kunna känna dig som en del av vår gemenskap eller kunna vara i fred - ta med din förlängda familj eller komma själv. Hit kan du komma om du vill fly från verkligheten, uppleva något extra eller om du bara vill vara dig själv en stund. Cirkus invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Med åren har Cirkus blivit ett tillhåll för konserter, kongresser, TV-inspelningar och framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus har huserat alltifrån världsstjärnor som Nick Cave, Simon & Garfunkel och Iggy Pop till succéshower som Chess och Mamma Mia. Idag är Cirkus norra europas största privatteater - en komplett anläggning med tre scener. Här ryms Cirkus stora scen i historisk miljö, med plats för 1 644 sittande gäster samt hypermoderna Nya Cirkus som tar upp till 784 personer i biosittning. Cirkus Arena & Restaurang har mingelutrymmen för flera hundra gäster och och en fantastisk festvåning med plats för drygt 100 personer.