2020-03-25 15:57Pressmeddelande

Så ska Cirkus överleva Corona-krisen – vd Ingmari Pagenkemper berättar

Ingmari Pagenkemper, vd Cirkus Arena & RestaurangIngmari Pagenkemper, vd Cirkus Arena & Restaurang

Konsert med glädjeorkestern Louisiana Avenue livesänds, Miss Inga leder bingo i galen brunchshow, personalen skapar tillsammans kreativa arbetsuppgifter, konkurrerande aktörer går samman och för första gången i Cirkus moderna historia planeras en uteservering. 

 

"Vi alla måste hjälpas åt att göra allt vi kan för att kulturen ska få fortsätta leva" – Cirkus vd Ingmari Pagenkemper. 

För att överleva kultur- och restaurangkrisen i Coronapandemins spår tar Cirkus vd Ingmari Pagenkemper hjälp av personal, kollegor i branschen, underleverantörer och samarbetspartners. Tillsammans skapar de möjligheter för att hålla ut och hålla Stockholms kulturliv levande tills pandemin är över. 

– Jag skulle säga att vi lever i en blandning av hopp och förtvivlan. I princip alla våra evenemang i närtid är ju inställda eller flyttade. Men en av våra solglimtar just nu är att vi med största säkerhet öppnar en helt ny uteservering utanför Cirkus i början av juni. Och även om det är en stor oro i huset så är stämningen även tacksam då vi har haft möjligheten att permittera våra anställda till skillnad från många andra i branschen, säger Ingmari Pagenkemper. 

Fredag den 27 mars klockan 11.30 livesänds en konsert med glädjeorkestern Louisiana Avenue från Cirkus stora scen under initiativet “Man måste få lira”. 50 procent av de insamlade pengarna går oavkortat till Musikerförbundets krisfond. Initiativet sker i samarbete med Cirkus, Scenteknik och Ticketmaster och teckenspråksartisten Jamila Ouahid gestaltar konserten. 

– För mig och Cirkus är det självklart att vara med i det här initiativet. Vi alla måste hjälpas åt att göra allt vi kan för att kulturen ska få fortsätta leva. Jag hoppas och vill att vi i kulturbranschen kan hjälpas åt och försöka hitta kreativa, kostnadseffektiva och trygga möjligheter. Vi är alla i den här krisen tillsammans! säger Ingmari Pagenkemper.

Och tillsammans med just andra aktörer i Stockholms kulturliv arbetas fler gemensamma initiativ fram. 

– Aldrig tidigare har jag upplevt att arrangörsleden i kulturbranschen har varit så prestigelösa och hjälpsamma, säger Ingmari Pagenkemper och fortsätter:

– Även internt upplever jag en ny gemenskap och prestigelöshet. Våra kockar renoverar till exempel på eget initiativ personalutrymmen och aldrig tidigare har vi haft så mycket tid att spåna idéer. Vi pratar till exempel mycket om om hur vi utifrån Folkhälsomyndighetens och regeringens beslut och rekommendationer kan skapa en underbar och inspirerande uteservering. 

It's Motherf***ing Brunch Time på Cirkus den 4 april.

It's Motherf***ing Brunch Time på Cirkus den 4 april.

Om drygt två veckor, lördagen den 4 april, huserar Sveriges kanske mest kända drag queen Martin “Miss Inga” Johansson i Cirkus restaurang där hen bjuder på en galen bingo- och brunchshow. 

– It’s mother f***ing brunch time lever upp till vår ambition att återskapa det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Vi håller oss såklart till regeringens beslut om sammankomster och utövar största försiktighet, men det känns som att vi behöver Miss Ingas galna show lite extra mycket just nu, säger Ingmari Pagenkemper


Om Cirkus Arena & Restaurang

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Vår ambition är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om du kommer hit för en konsert, en middag eller bara en kopp kaffe. Vår restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Hos oss ska du kunna känna dig som en del av vår gemenskap eller kunna vara i fred - ta med din förlängda familj eller komma själv. Hit kan du komma om du vill fly från verkligheten, uppleva något extra eller om du bara vill vara dig själv en stund. Cirkus invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Med åren har Cirkus blivit ett tillhåll för konserter, kongresser, TV-inspelningar och framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus har huserat alltifrån världsstjärnor som Nick Cave, Simon & Garfunkel och Iggy Pop till succéshower som Chess och Mamma Mia. Idag är Cirkus norra europas största privatteater - en komplett anläggning med tre scener. Här ryms Cirkus stora scen i historisk miljö, med plats för 1 644 sittande gäster samt hypermoderna nya Lilla Cirkus som tar upp till 800 personer i biosittning. Cirkus Arena & Restaurang har mingelutrymmen för flera hundra gäster och och en fantastisk festvåning med plats för drygt 100 personer.