2021-04-20 12:45Pressmeddelande

Pippi på Cirkus flyttas till 2022

Premiären för den planerade stora musikaliska cirkusföreställning av Tilde Björfors, Maria Blom, Magdalena Åberg och Björn Ulvaeus baserad på Astrid Lindgrens berättelse, flyttas fram till 2022.

Med anledning av rådande situation rörande Corona (covid-19) flyttas premiären av Pippi på Cirkus fram till sommaren 2022. Köpta biljetter till Pippi på Cirkus flyttas över till den nya spelperioden. Biljettköpare kan även få sina biljetter återbetalda, mer information om detta har gått ut via separat utskick till den mejladress som använts vid biljettköp.

Det går inte att beskriva i ord hur tråkigt det är att behöva ställa in ännu en gång. Men Pippi är odödlig och så även vår längtan efter att få möta publik med Pippi på Cirkus. Den drömmen är starkare än att vi ger upp för ett virus. Vi ses nästa år. Tilde Björfors, regissör och konstnärlig ledare på Cirkus Cirkör.

Pandemin tvingar oss att åter flytta fram premiären av Pippi på Cirkus. Vi hoppas att alla som köpt biljett vill behålla sina biljetter till 2022 för då blir det äntligen cirkus på Cirkus igen!  säger Ingmari Pagenkemper, vd Cirkus Arena & Restaurang

Ny spelperiod
Exakta datum för 2022 kommer att presenteras innan i juni 2021.

Tidigare biljetter gäller eller återköps
Köpta biljetter flyttas över till den nya spelperioden sommaren 2022. Biljettköpare kan även få sina biljetter återbetalda. Alla biljettköpare kommer kontaktas av Cirkus på den mejladress som uppgavs vid bokningstillfället för mer information angående biljetter och återköp. Biljettköpare har rätt till byten och återköp av biljetter fram till senast tre (3) månader från evenemangsdatumet/dagen då evenemanget skulle ha varit.


Pippi på Cirkus
Tillsammans med Björn Ulvaeus har Maria Blom och Tilde Björfors skrivit föreställningens manus, som är baserat på Astrid Lindgrens berättelse om när Pippi, Tommy och Annika gick på cirkus och träffade cirkusprinsessan Miss Carmencita, lindanserskan Elvira och världens starkaste man Starke Adolf.

Pippi på Cirkus är ett samarbete mellan Cirkus Cirkör, Björn Ulvaeus, Pop House, Cirkus och Astrid Lindgren Aktiebolag.

Björn Ulvaeus är exekutiv producent och ansvarar för föreställningens sångtexter till musik av Benny Andersson med flera. Musiken kommer att framföras live av en flygande cirkusorkester.

För cirkusregi står Cirkus Cirkörs grundare, regissör och konstnärliga ledare Tilde Björfors och vid sin sida har hon Maria Blom, regissör och dramatiker, som ansvarar för föreställningens personregi. Ansvarig för föreställningens scenografi och kostymdesign är Magdalena Åberg.

Presskontakt Cirkus: Ingmari Pagenkemper, vd Cirkus Arena & Restaurang


Om Cirkus Arena & Restaurang

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Vår ambition är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om du kommer hit för en konsert, en middag eller bara en kopp kaffe. Vår restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Hos oss ska du kunna känna dig som en del av vår gemenskap eller kunna vara i fred - ta med din förlängda familj eller komma själv. Hit kan du komma om du vill fly från verkligheten, uppleva något extra eller om du bara vill vara dig själv en stund. Cirkus invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Med åren har Cirkus blivit ett tillhåll för konserter, kongresser, TV-inspelningar och framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus har huserat alltifrån världsstjärnor som Nick Cave, Simon & Garfunkel och Iggy Pop till succéshower som Chess och Mamma Mia. Idag är Cirkus norra europas största privatteater - en komplett anläggning med tre scener. Här ryms Cirkus stora scen i historisk miljö, med plats för 1 644 sittande gäster samt hypermoderna nya Lilla Cirkus som tar upp till 800 personer i biosittning. Cirkus Arena & Restaurang har mingelutrymmen för flera hundra gäster och och en fantastisk festvåning med plats för drygt 100 personer.