2023-06-22 07:30Pressmeddelande

'Pippi på Cirkus' är tillbaka och ’Lasermannen' blir true crime-föreställning i höst

Pippi på Cirkus 2023Pippi på Cirkus 2023

Förra veckan var det nypremiär av succéföreställningen PIPPI PÅ CIRKUS. I år blev det inte bara en premiär utan hela tre premiärtillfällen fördelade på lika många dagar och som lockade allt ifrån kungligheter till skådespelare och TikTok-stjärnor.
Pippi på Cirkus spelas hela sommaren fram till 20 augusti. Under denna period förvandlas Cirkus restaurang till en familjerestaurang där det serveras en enklare meny och välkomnar alla åldrar. 


LASERMANNEN - Premiär på Cirkus 29 september

En true crime-föreställning från skaparna av Förhörsrummet om ett av Sveriges mest kända rättsfall.

Med Joel Spira i rollen som Lasermannen.

För första gången dramatiseras de autentiska polisförhören med John Ausonius. Publiken får följa polisens arbete med att utreda Lasermannens attentat.

Vem är Ausonius och vad driver honom att försätta ett helt land i skräck under början av 1990-talet?

Vittnesförhör och bevismaterial varvas med nya utlåtanden av experter, som dåvarande statsminister Carl Bildt, Gellert Tamas journalist och författare av boken ”Lasermannen - en berättelse om Sverige” och Jan ”Supersnuten” Olsson som hade en betydande roll vid gripandet.

Medverkande:
John Ausonius/Lasermannen: Joel Spira
Förhörsledarna: Henrik Norman och Mattias Knave
Experter: Carl Bildt, Gellert Tamas och Jan ”Supersnuten” Olsson
Regi: André Christenson och Tim Dillman
Manus: Anna Maria Granlund

Föreställningen produceras av Villman Produktion och Novel Studios i samarbete med Cirkus.

Lasermannen: Förhörsrummet


Den 7 september är det dags för höstens första programpunkt på kulturscenen Livemodern i Cirkus restaurang. Först ut är KABARET JIDDISCH som bjuder på teatersånger, folksånger, drag, vaudeville och vad-du-vill om vartannat. Kabaret Jiddisch är några av Sveriges främsta uttolkare av judisk musik idag och vi kan förvänta oss en generös kväll där det mesta kan hända. 

Den 10 september spelas KUNGEN, 50 ÅR PÅ TRONEN - EN VETENSKAPLIG SOARÉ’ på Livemodern. 
Vilka sociala, politiska och kulturella konsekvenser har vår monarki? Denna kväll intar sex forskare och två skådespelare för att belysa vårt statsskick från olika håll och göra dess verkningar lite tydligare.

Medverkande:
Emil Edenborg - forskare
Mattias Frihammar - forskare
Maria Wendt - forskare
Kristina Jerner Widestedt - forskare
Cecilia Åse - forskare
Ellen Jelinek - skådespelare
Tanja Lorentzon - skådespelare
Magnus Lindman - dramaturg


Biljetter till alla föreställningar hittas på Cirkus.se 
Adress: Djurgårdsslätten 43 - 45 


Om Cirkus Arena & Restaurang

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Vår ambition är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om du kommer hit för en konsert, en middag eller bara en kopp kaffe. Vår restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Hos oss ska du kunna känna dig som en del av vår gemenskap eller kunna vara i fred - ta med din förlängda familj eller komma själv. Hit kan du komma om du vill fly från verkligheten, uppleva något extra eller om du bara vill vara dig själv en stund. Cirkus invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Med åren har Cirkus blivit ett tillhåll för konserter, kongresser, TV-inspelningar och framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus har huserat alltifrån världsstjärnor som Nick Cave, Simon & Garfunkel och Iggy Pop till succéshower som Chess och Mamma Mia. Idag är Cirkus norra europas största privatteater - en komplett anläggning med tre scener. Här ryms Cirkus stora scen i historisk miljö, med plats för 1 644 sittande gäster samt hypermoderna Nya Cirkus som tar upp till 784 personer i biosittning. Cirkus Arena & Restaurang har mingelutrymmen för flera hundra gäster och och en fantastisk festvåning med plats för drygt 100 personer.