2023-10-05 08:14Pressmeddelande

Fullspäckat program på Cirkus tre scener

Cirkus Arena & RestaurangCirkus Arena & Restaurang

I höst och vinter presenterar Cirkus ett fullspäckat program med allt från konserter och shower till stand-up och livepoddar. Lasermannen, Thomas Järvhedens julshow, Kjos Live, konsertserien Women In Jazz, Loreen och Amason är bara några exempel. 

Den 29 september hade 'LASERMANNEN' premiär. Föreställningen är baserad på de autentiska förhörsprotokollen, Joel Spira har huvudrollen som Lasermannen och Mattias Knave och Henrik Norman spelar förhörsledare. 
 - ”Joel Spira är remarkabel i rollen som en allt nervigare John Ausonius” DN
 - ”Förhörsledarna gestaltas skickligt…skapar dramatik enbart genom faktiska förhörsprotokoll” SvD
'Lasermannen' spelas mellan 9 och 24 oktober. 

Lasermannen, fotograf: Carl Torborg

'Lasermannen', fotograf: Carl Torborg

Med konsertserien WOMEN IN JAZZ som pågår under Stockholm Jazz Festival vill Cirkus lyfta fram de kvinnliga jazzmusikerna och artisterna i rampljuset och ge dem en plattform. Bland annat har Isabella Lundgren urpremiär för sitt nya och spännande projekt 'All, or nothing at all' och Amanda Ginsburg och Lovisa Jennervall ställer sig sida vid sida i konsertprojektet 'BLOSSOM DEAREST' - en hyllning till jazzlegenden Blossom Dearie. Det blir även jazzjam med Maria Kvist Trio, en trio som enbart består av kvinnliga musiker. Konserterna äger rum 20 och 21 oktober på Nya Cirkus samt Livemoderns scen i Cirkus restaurang. 

Biljetterna till livepodden ”KJOS LIVE” med Ida Kjos sålde slut på några veckor och nu har det lagts till ett extradatum, 2 december. Även Vintage- och tv-profilen Elsa Billgren och kokbokförfattaren och inredningsprofilen Sofia Woods podd "BILLGREN WOOD' görs live 25 november. 

Ida Kjos

Ida Kjos

3 december blir det 'JULKONSERT MED AMASON OCH STAFFAN WESTERBERG - EN JULSAGA'. "Vi kommer ge en amasonsk version av julkonsert, där vi blandar vår egen repertoar med tolkningar på traditionell julmusik," säger Amason om julkonserten där de framför musik live på scen och där Staffan Westerberg medverkar digitalt.

'En julkonsert med Amason och Staffan Westerberg - en julsaga'

'En julkonsert med Amason och Staffan Westerberg - en julsaga'

Föreställningen 'THOMAS JÄRVHEDEN - SVERIGES ROLIGASTE JULKONSERT' framförs den 16 december och Thomas utlovar riktig julstämning, skrattig julstämning och avslutningsvis bara skrattigt. 

Shima Niavarani bjuder på humorshowen "SHIMA IS A PUNK ROCKER" 24 oktober, Eurovisionvinnaren LOREEN uppträder 23 november och 'THE ONE - EN MUSIKAL AV BENKE RYDMAN' spelas mellan 12 oktober och 26 november. 

Det här är bara ett litet axplock av vad som händer på Cirkus de kommande veckorna och månaderna. Besök cirkus.se för mer information om alla programpunkter, biljetter samt bordsbokning i Cirkus restaurang. 

ADRESS: Cirkus Arena & Restaurang, Djurgårdsslätten 43 - 45 

 

 


Om Cirkus Arena & Restaurang

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Vår ambition är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om du kommer hit för en konsert, en middag eller bara en kopp kaffe. Vår restaurang är ett kreativt och lekfullt kök inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Hos oss ska du kunna känna dig som en del av vår gemenskap eller kunna vara i fred - ta med din förlängda familj eller komma själv. Hit kan du komma om du vill fly från verkligheten, uppleva något extra eller om du bara vill vara dig själv en stund. Cirkus invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Med åren har Cirkus blivit ett tillhåll för konserter, kongresser, TV-inspelningar och framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus har huserat alltifrån världsstjärnor som Nick Cave, Simon & Garfunkel och Iggy Pop till succéshower som Chess och Mamma Mia. Idag är Cirkus norra europas största privatteater - en komplett anläggning med tre scener. Här ryms Cirkus stora scen i historisk miljö, med plats för 1 644 sittande gäster samt hypermoderna Nya Cirkus som tar upp till 784 personer i biosittning. Cirkus Arena & Restaurang har mingelutrymmen för flera hundra gäster och och en fantastisk festvåning med plats för drygt 100 personer.