2023-09-01 09:11Pressmeddelande

Cirkus kulturscen Livemodern tillbaka med ett fullspäckat höstprogram

Livemodern Livemodern

Den 7 september är det höstpremiär för Cirkus kulturscen Livemodern på Djurgården. På höstens program står bl a sju-årsfirande av Guitar Geeks Podcast, samtalserien "Rörelsen" och Cissi Wallins artistprojekt "CISSI". 

Livemodern startade i februari 2023 och precis som i våras kommer programmet att vara späckat med syftet av tänkvärda, utmanande och överraskande programpunkter. Syftet är att både roa och oroa med en värdegrund som tar ansvar. Livemodern står för en kultur som kan få vara samhällskritisk, normbrytande och gränslös.

”Till höstens program av Livemodern fortsätter vi att sätta vår kulturscen på Cirkus på kartan med ett spännande och annorlunda innehåll. Min vision är att vi ska kunna erbjuda något för alla. En scen där både politiska och filosofiska samtal delar space med vetenskap, teater, kabaret, popkonserter och gitarrnörderi. En inkluderande kulturscen med stor kreativ själ där vi erbjuder en helkväll med god mat och dryck i fina lokaler” säger Mary Nelson, projektledare och programkoordinator på Cirkus Venues samt kreativt ansvarig för Livemodern. 

Livemoderns scen ligger i Cirkus restaurang och det säljs två olika biljetter; en menybiljett där middag innan föreställningen ingår, och en biljett som enbart gäller entré. 

Mer information om varje programpunkt samt biljetter finns på cirkus.se/livemodern 
ADRESS: Cirkus, Djurgårdsslätten 43 - 45

HÖSTENS PROGRAM

7 september:  KABARET JIDDISCH
Dörrarna öppnar 17.00. Start: 19.00

10 september: KUNGEN, 50 ÅR PÅ TRONEN - EN VETENSKAPLIG SOARÉ 
Dörrarna öppnar 17.00. Start: 19.00
Medverkande: Mattias Frihammar, Ellen Jelinek och Emil Edenborg m fl.  

24 september: CISSI ACOUSTIC SHOWCASE
Dörrarna öppnar 17.00. Start: 18.00
Medverkande: CISSI, Stockholm Strings m fl.
OBS! Gratis inträde. Middag serveras inte vid detta tillfälle. Föranmälan krävs och görs via denna länk: https://cirkus.se/sv/events/cissi-acoustic-showcase/

1 oktober: GUITAR GEEKS PODCAST 7 ÅR
Dörrarna öppnar 17.00. Start: 19.00
Medverkande: Andreas Rydman, Daniel Kordelius, Kalle Moraeus m fl. 
(Biljetter släpps 4 september)

DEN GYLLENE GRENEN - en intellektuell talkshow med Sturmark & Larm
Dörrarna öppnar 17.00. Start: 18.30
Gäster 8 oktober: Ulf Danielsson, Karolina Enquist Kjällgren, Emil 'Loney Dear' Svanängen. Tema: "Kvantfysiken, konsten och verklighetens natur"
Gäster 5 november: TBA (Biljetter släpps längre fram)
Gäster 7 december: TBA (Biljetter släpps längre fram)

RÖRELSEN - en politisk soaré med Pernilla Glaser och Steffan Hellstrand
Dörrarna öppnar 17.00. Start: 18.30
Gäster 15 oktober: Özz Nûjen, Victoria Escobar, Dogge Doggelito
Gäster 12 november: Daniel Suhonen, Tilde Björnfors, David Urwitz

 

 


Om Cirkus Arena & Restaurang

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Vår ambition är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om du kommer hit för en konsert, en middag eller bara en kopp kaffe. Vår restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Hos oss ska du kunna känna dig som en del av vår gemenskap eller kunna vara i fred - ta med din förlängda familj eller komma själv. Hit kan du komma om du vill fly från verkligheten, uppleva något extra eller om du bara vill vara dig själv en stund. Cirkus invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Med åren har Cirkus blivit ett tillhåll för konserter, kongresser, TV-inspelningar och framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus har huserat alltifrån världsstjärnor som Nick Cave, Simon & Garfunkel och Iggy Pop till succéshower som Chess och Mamma Mia. Idag är Cirkus norra europas största privatteater - en komplett anläggning med tre scener. Här ryms Cirkus stora scen i historisk miljö, med plats för 1 644 sittande gäster samt hypermoderna Nya Cirkus som tar upp till 784 personer i biosittning. Cirkus Arena & Restaurang har mingelutrymmen för flera hundra gäster och och en fantastisk festvåning med plats för drygt 100 personer.