2022-04-27 08:43Pressmeddelande

CaCharge lanserar Dynamic – en ny och ännu smartare laddbox

CaCharge nya laddbox DynamicCaCharge nya laddbox Dynamic

Nu lanserar CaCharge sin nya laddbox Dynamic, en smartare och helt nydesignad laddbox som möter ännu fler behov på marknaden. Precis som nuvarande box Flex Max så är Dynamic utvecklad och producerad i Sverige men erbjuder utöver nuvarande funktioner bland annat laddning på upp till 22 kW samt 4G-uppkoppling. Med ny funktionalitet så är Dynamic ett viktigt steg i CaCharges planer för internationell expansion.

Smart och hållbar elbilsladdning för alla. Det är alltid utgångspunkten för CaCharge, både vad gäller laddbox och tjänsterna runt laddboxen. Sedan 2018 har tusentals installerade laddboxar med nuvarande Flex Max uppskattats som kostnadseffektiva, enkla att installera och smarta med dynamiskt fasval och kopplingen till den unika lastbalanseringen via Charge Hub. Att CaCharge laddbox alltid utvecklats och producerats i Sverige har också varit uppskattat och borgat för kvalitet och säkra leveranser.

Nu har CaCharge utvecklat nästa generations laddbox – Dynamic. Den nya laddboxen innehåller allt det som uppskattats med Flex Max, men tar stora kliv framåt vad gäller funktionalitet och uppkopplingsmöjligheter.

Vår nya box Dynamic möter verkligen marknadens olika behov. Kvar är de stora fördelarna med Flex Max, men nu också bland annat med laddning upp till 22kW och uppkoppling via ethernet, wifi eller 4G-kort. Vi har fortsatt  att förädla laddboxens industriella design som passar sig särskilt väl för större laddsystem, säger Mårten Nyberg, Head of Sales på CaCharge.

Ny design och nya funktioner

Ett bra laddsystem ska kunna ladda maximalt antal bilar på befintlig elkapacitet, men den ska också kunna integreras snyggt i parkeringshus och utomhusparkeringar. Med Dynamic tar CaCharge ytterligare steg framåt vad gäller utseende och materialval.

Fortsatt är boxen också mer flexibel än tidigare. Kunden ska i ännu högre grad kunna skräddarsy laddlösningen utifrån sina behov, till exempel huruvida laddboxen ska ha ett eller två uttag eller hur den ska kopplas upp mot nätet. Körs uppkopplingen med 4G så används en laddbox för att ge uppkoppling trådlöst till laddstationens övriga laddboxar.

Laddboxen kommer att lanseras under maj månad och visas upp för första gången på eCarExpo, Friends Arena i Solna, under den 29 april till 1 maj.

För mer information om CaCharge nya laddbox Dynamic, kontakta Mårten Nyberg på:
marten.nyberg@cacharge.com och på +46 70 727 57 90.


Om Waybler

CaCharge elbilsladdning, med laddbox, tjänster och drift, i en lösning är optimerad för att aktörer med många laddplatser såsom fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och kommuner administrationsfritt ska kunna erbjuda många laddplatser. CaCharges effektstyrning jämnar ut effekttoppar och kapar kostnader. CaCharge grundades 2015 av IT-entreprenörerna och affärsutvecklarna Kurt Högnelid, Louise Kierkegaard och Tomas Öquist.