2021-08-17 09:58Pressmeddelande

Therese Palm slutar som generalsekreterare på Svenska Brukshundklubben

Svenska Brukshundklubbens generalsekreterare Therese Palm avgår.Bild på Svenska Brukshundsklubbens avgående generalsekreterare Therese Palm och svart hund som tittar på varandra.

Therese Palm meddelade förbundsstyrelsen i slutet av förra veckan att hon ämnar avsluta sin anställning vid årsskiftet

- Jag har under förra veckan meddelat förbundsstyrelsen och personalen att jag väljer att avsluta min anställning som generalsekreterare för Svenska Brukshundklubben, säger Therese Palm. Sedan januari 2018 har jag levt och andats Svenska Brukshundklubben som jag i själ och hjärta älskar och tror på. Dock har arbetsbelastningen och det stundtals hårda klimatet i vissa frågor fått mig att inse att jag vill välja en annan väg. En väg där jag kan göra detta som en fritidssysselsättning och engagera mig i frågor som ger energi och glädje, en väg där det bästa som finns, nämligen hund och idealitet, får fortsätta att vara det bästa som finns även för mig.

Piia Nora, förbundsordförande i Svenska Brukshundklubben tog emot beskedet om att Therese slutar som GS med blandade känslor.

-Therese har varit en helt fantastisk generalsekreterare! Hennes engagemang och genuina hundkunskap har utvecklat Svenska Brukshundklubben på ett förtjänstfullt sätt. Hon har skapat goda relationer med våra samarbetspartners och hennes visionära idéer om hur vi kan utveckla organisationen ligger till grund för många av de projekt vid arbetar med idag.

- Å förbundsstyrelsens vägnar vill jag tacka Therese för hennes insatser och för den tid vi haft förmånen att samarbeta med henne, avslutar förbundsordförande Piia Nora.

Therese Palm avslutar sin anställning som generalsekreterare under januari 2022. Förbundsstyrelsen återkommer med information kring hur arbetet med rekrytering av ersättare kommer att genomföras.


Om Svenska Brukshundklubben – för ett aktiv hundliv

Svenska Brukshundklubben är en ideell medlemsorganisation, specialklubb i Svenska Kennelklubben (SKK) och frivillig försvarsorganisation. Vi har utbildat hundar och förare sedan 1918. Svenska Brukshundklubben har idag runt 60 000 medlemmar, närmare 300 lokala klubbar runt om i landet och avelsansvar för ett tjugotal brukshundraser. Våra medlemmar tränar, tävlar och arrangerar aktiviteter som agility, rallylydnad, bruksprov med spår, sök, rapport och patrull, IPO, IPO-R, lydnad, patrullhundar, räddningshundar, utställningar, kurser för hundägare och långsiktiga avelsarbeten.