2022-09-02 06:00Pressmeddelande

Västsvenska inkubatorer lanserar ny podd om startups och entreprenörskap

Klara Färdiga Entreprenör. Ny podcast med västsvenska startups. West Swedish Incubators.Klara Färdiga Entreprenör. Ny podcast med västsvenska startups.

Nu släpps första avsnittet av intervjupodden Klara, Färdiga, Entreprenör där västsvenska entreprenörer berättar om sina innovationer, startupresor och lärdomar de samlat på sig. Bakom podcasten står inkubatornätverket West Swedish Incubators, som Brewhouse Inkubator är en del av. Målet är att lyfta innovationskraften i Västsverige och få fler att våga satsa på sina affärsidéer.

 

– West Swedish Incubators är ett samarbete mellan åtta inkubatorer i Västsverige. Genom podden vill vi lyfta fram spännande startups från inkubatorerna med målet att inspirera ännu fler att våga satsa på sin idé. Men också att öka kännedomen om vilka vägar som finns att gå för att få hjälp på vägen, säger Klementina Österberg, VD vid GU Ventures och projektansvarig för det västsvenska samarbetet.

 

Podden vänder sig till alla som är intresserade av affärsutveckling och entreprenörskap.

 

Mikael Jarefjäll Weidestam från 24 Duty först ut
I pilotavsnittet som nu finns tillgängligt på Spotify möter vi Mikael Jarefjäll Weidestam som grundat bolaget 24 Duty, en förmedlingstjänst av hantverks och hushållsnära tjänster via en app med stort fokus på kundupplevelsen. Mikael berättar om sitt entreprenörskap, resan om att gå från idé till lansering och om vilket stöd han får av inkubatorn Borås INK. Det stora fokuset just nu är att ta in kapital och Mikael delar öppenhjärtigt med sig om sina tankar och erfarenheter kring att hitta rätt finansiering framåt. Sedan avsnittet spelades in har 24Duty.se stängt en finansieringsrunda och säkrat kapital med upp till SEK 10 miljoner.

 

Pilotavsnittet programleds av Sara Kallin från Borås INK men kommande avsnitt leds av programledaren Tomas Tränkner som sedan tidigare producerat podcasts i ämnet entreprenörskap.

 

Entreprenörer från hela Västsverige
Det första avsnittet släpps idag, och därefter kommer nya avsnitt släppas en gång i månaden. Under säsongen möter vi entreprenörer från Borås INKScience Park SkövdeInnovatum Science Park i Trollhättan och de fem Göteborgsbaserade inkubatorerna GU VenturesChalmers VenturesBrewhouse InkubatorSahlgrenska Science Park, och Founders Loft. 

 

I kommande avsnitt hörs bland annat Linn Rosenqvist och Hanna Lauste som som grundat Herbox. Bolaget som under det senaste året synts flitigt i media för sitt arbete med att tillgängliggöra mensskydd. Vi möter också Ebba Fröling från det prisade food-techbolaget Mycorena som tagit fram ett innovativt svampprotein.

 

– Som lyssnare får du bekanta dig med såväl kända som okända ansikten och ta del av en rad lärdomar och tips. Västsverige är en av Europas ledande innovationsregioner och det vill vi lyfta. Här finns otroligt många spännande människor och idéer, avslutar Klementina.

 

Podden möjliggörs genom finansiering av Västra Götalandsregionen, EU:s regionala utvecklingsfond och Göteborgs universitet.


Kontakt West Swedish Incubators: 
Klementina Österberg, VD GU Ventures och projektansvarig för West Swedish Incubators
klementina.osterberg@ventures.gu.se
070 - 440 11 90

 

Kontakt Brewhouse Inkubator

Fredrik Björhed, Kommunikationsansvarig Brewhouse Inkubator

fredrik@brewhouse.se

073 - 744 25 88


Om Brewhouse Inkubator

Brewhouse Inkubator utvecklar och motiverar människor med nya idéer att ta nästa steg. Vi är en nationell inkubator som erbjuder affärsutvecklingsstöd till entreprenörer, innovatörer och startups med fokus på musik, scen och ny teknik. Brewhouse Inkubator är utvald att vara med i Vinnovas nationella inkubatorprogram för excellenta inkubatorer. Förutom ekonomiskt stöd innebär det även en kvalitetsstämpel. Läs mer om Brewhouse Inkubator på brewhouse.se/inkubator


Kontaktpersoner

Fredrik Björhed
Kommunikationsansvarig
Fredrik Björhed
brewhouse.se/inkubator