2023-02-21 08:01Pressmeddelande

Eventstaden antagna till Brewhouse Inkubator

Luis Moreira och Victor Diaz — grundare Eventstaden.Luis Moreira och Victor Diaz — grundare Eventstaden.

Eventstaden grundades av de tre vännerna Luis Moreira, Victor Diaz och Bennie Danielsson med målsättningen att skapa Sveriges största sök- och upptäckartjänst för hela nöjesbranschen.

— Oavsett vad du vill se, göra, smaka eller uppleva så guidar appen dig till rätt upplevelse. Det finns ett behov av att enkelt kunna hitta denna typ av information samlat på ett ställe. Det var något som jag ofta hörde i mitt tidigare jobb, säger Luis Moreira.

Det var alltså när Luis jobbade med att promota olika typer av event i Göteborg som han insåg att det inte fanns någon heltäckande digital söktjänst för hela nöjesbranschen. Han berättar att många som han träffade i jobbet tyckte att det var otroligt att en sådan tjänst inte redan fanns ute på marknaden.

— Problemet är att man i stället måste googla det man söker och ofta gå igenom flera olika evenemangs- och arrangörssidor för att få en överskådlig bild av vad som erbjuds en specifik dag eller tidpunkt. Vi vill dessutom lägga på ytterligare ett lager och skapa en unik sökfunktionalitet som gör att det blir både enklare och snabbare att hitta rätt upplevelse för rätt tidpunkt

ENTREPRENÖRSKAPET FÖRENAR DEM
Även om alla i grundarteamet kommer från olika bakgrunder och erfarenheter när det gäller att driva företag, så är det entreprenörskapet i sig som förenar dem.

— Vi har olika entreprenöriella bakgrunder men med det gemensamma målet att förverkliga Eventstaden och samla alla event på ett och samma ställe. Vi vill ta något nytt till marknaden som inte har funnits tidigare, säger Victor Diaz.

— Entreprenörskap för oss är som för många andra en livsstil kantad av toppar och dalar där det gäller att behålla drivkraften, fästa blicken framåt och ta sikte mot visionen. Men framför allt så är det en resa som vi tar oss igenom tillsammans och vi skall ha riktigt roligt på vägen.

Sen en tid tillbaka har Eventstaden blivit en del av Brewhouse Inkubator. Victor berättar att det betyder mycket för de tre vännerna att få möjlighet att ta del av det affärsutvecklingsstöd som de erbjuds.

— Speciellt i det stadiet vi befinner oss nu, när vi snart ska lansera, så betyder det väldigt mycket. Vi får handfasta tips och vägledning samtidigt som det ställs krav på oss. Vi ser det som att vi får en chans att ta del av mycket matnyttig kunskap som kan gynna Eventstaden. Vår gemensamma resa börjar nu och vår förhoppning är att tillsammans kunna ro denna båt i land.


Om Brewhouse Inkubator

Brewhouse Inkubator utvecklar och motiverar människor med nya idéer att ta nästa steg. Vi är en nationell inkubator som erbjuder affärsutvecklingsstöd till entreprenörer, innovatörer och startups med fokus på musik, scen och ny teknik. Läs mer om Brewhouse Inkubator på brewhouse.se/inkubator


Kontaktpersoner

Fredrik Björhed
Kommunikationsansvarig
Fredrik Björhed
brewhouse.se/inkubator