2021-09-07 12:38Pressmeddelande

De tar plats i Brewhouse Inkubator hösten 2021

Brewhouse Inkubator hösten 2021: Bandbond, Rexius Innovation, Travelonium, Sciggy, Conected Safety Solutions, Deep FaceBrewhouse Inkubator hösten 2021: Bandbond, Rexius Innovation, Travelonium, Sciggy, Conected Safety Solutions, Deep Face

Nu står det klart vilka sex bolag som har antagits till Brewhouse inkubatorprogram hösten 2021. Bland affärsidéerna finns en app där fans kan följa och kommunicera med sina favoritband inom metalgenren samt ett bolag som jobbar med AI-baserade tjänster för musikbranschen.

 

Mathias Rexius är medgrundare till Rexius Innovation som är ett av de antagna bolagen till Brewhouse Inkubator.

 

Det känns väldigt spännande och det är en bra möjlighet för oss att få vara med i det här sammanhanget. Vi ser fram emot att utveckla Rexius Innovation ytterligare och att kunna erbjuda musikbranschen en helt ny verktygslåda framöver. 

 

Brewhouse Inkubator erbjuder bolag inom kreativa näringar med fokus på musik, scen och ny teknik, individuellt anpassat affärsutvecklingsstöd. Charlotte Odbjer som är verksamhetschef på Brewhouse Inkubator ser fram emot att välkomna de nya bolagen.

 

Det är alltid spännande och utvecklande när man tar in nya kreativa och drivna bolag som är i en stark utvecklings- och tillväxtfas. Musik och kreativa näringar har alltid varit centralt för Brewhouse så det känns bra att kunna erbjuda bolag inom dessa områden stöd med hjälp av finansiering från Vinnova, Business Region Göteborg och Västra Götalandsregionen.

 

 

Bolagen som har antagits till Brewhouse Inkubator är:

 

Bandbond

Bandbond är en app där fans kan följa sina favoritband inom metalgenren men också skapa inlägg och ”bonda” både med andra fans och med banden själva.

 

Rexius Innovation

Rexius innovation jobbar med effektiviserade-, automatiserade- och AI-baserade tjänster för musikbranschen.

 

Connected Safety Solutions
Connected Safety Solutions hjälper invånare att skapa trygga och inkluderande områden genom en app för digital samverkan.

 

Sciggy

Sciggy kombinerar interaktiv inlärning med digitala verktyg för att inspirera, engagera och lära barn hur världen fungerar ur ett naturvetenskapligt perspektiv.

 

Travelonium

Travelonium är ett informationssystem för hotell och restauranger som visar flyg-, tåg- eller lokal trafikinformation på nya sätt.

 

Deep Face

Deep Face är en AI-lösning för efterbearbetning av film där tekniken återskapar skådespelarens ansikte när de inte kan närvara.


Om Brewhouse Inkubator

Brewhouse Inkubator erbjuder rådgivning och affärsutvecklingsstöd för entreprenörer, innovatörer och nystartade företag inom kreativa näringar. Med fokus inom musik, scen och ny teknik får de som har en hållbar affärsidé hjälp att utveckla sitt företag. Brewhouse Inkubator är utvald att vara med i Vinnovas nationella inkubatorprogram för excellenta inkubatorer. Förutom ekonomiskt stöd innebär det även en kvalitetsstämpel. — Läs mer på brewhouse.se/inkubator


Kontaktpersoner

Fredrik Björhed
Kommunikationsansvarig
Fredrik Björhed
brewhouse.se/inkubator