2016-06-22 14:43Pressmeddelande

Brewhouse byter grafisk profil och logotyp

null

Brewhouse lanserar ny visuell identitet för hela sin verksamhet. Den grafiska profilen kommer att användas för alla nuvarande och kommande projekt på alla plattformar.

Idag onsdag lanserar Brewhouse ny grafisk profil på trycksaker, utskick och hemsida. Brewhouse vision är att vara ett nationellt och innovativt kulturnätverk för de kulturella och kreativa branscherna där den visuella identiteten nu blir bärare av både vision och tradition.

– Vi byter grafisk profil för att visa att vi är en organisation med självförtroende som ligger i framkant av utvecklingen. Detta innebär fortsatt fokus på affärsutveckling, mångfald och innovation inom näringar som är livsviktiga för hela Sveriges framtida konkurrenskraft, säger Anna Svensdotter Dimle, verksamhetschef och konstnärlig ledare på Brewhouse.

Ny grafisk profil av Studio Jörgen Nordqvist
Arbetet med den nya visuella identiteten har sitt ursprung i förra årets tävling The Brewhouse Award.
– Kapsylen användes förra året som tävlingens logotyp och i år påbörjade vi en diskussion om en ny identitet för hela Brewhouse, säger Jörgen Nordqvist, projektets art director. Jag tog fasta på det positiva gensvaret kring tävlingens kapsyl-logotyp och modifierade den att passa för all Brewhouse kommunikation. Inklusive tävlingens nya uttryck där kapsyler bildar affischmotiv.

Kapsylen är en blinkning till husets ursprung som fabrik där det från mitten av 1930-talet tillverkades mineralvatten och läskedrycker.

Med start idag kommer den nya profilen att fasa ut den gamla i alla kanaler, men redan tryckt material används av miljöhänsyn tills det tar slut. För Brewhouse är användandet av en gemensam grafisk profil för all verksamhet en besparing som även innebär att kommunikationen med intressenter och kreatörer görs tydligare och mer effektiv.

Brewhouse är en kulturfabrik som startades 2004 i Apotekarnes före detta vattenfabrik i centrala Göteborg. På Brewhouse får idéer och människor möjlighet att växa. I huset finns studios, event- och konsertarena, ett 30-tal inkubatorföretag, talangutveckling, pop-up kontor och medlemsnätverk med cirka 60 företag.

Brewhouse jobbar med företagare i dessa branscher: Arkitektur, Dataspel, Design och formgivning, Film, Foto, Konst, Kulturarv, Litteratur, Media och marknadskommunikation, Mode, Musik, Måltid, Scenkonst, Slöjd och konsthantverk samt Upplevelsebaserat lärande.

Läs och se mer på www.brewhouse.se.

Vill ni veta mer, vänligen kontakta:
Gary Landström, Marknadskommunikatör, Brewhouse
Mailadress: gary@brewhouse.se
Telefonnummer: 031-83 41 08


Om Brewhouse Inkubator

Brewhouse är Kulturfabriken där konstnärskap och entreprenörskap kan mötas och växa. Vi bidrar till ett bredare och attraktivare näringslivsklimat, gränsöverskridande möten och större genrebredd inom kulturområdet.


Kontaktpersoner

Fredrik Björhed
Kommunikationsansvarig
Fredrik Björhed
brewhouse.se/inkubator