2019-11-06 14:40Pressmeddelande

Spaden är satt i marken för Lefflers park

Första spadtaget för Lefflers parkFörsta spadtaget för Lefflers park

I dag tog vi första spadtaget för Lefflers park, våra första hyresbostäder och vårt största projekt någonsin. 

Tillsammans med barnen på våra förskolor, Stegen och Spåret, hunddagiset Tribus och vår dagliga verksamhet Verksam sattes spadarna i marken på onsdagseftermiddagen. Vi var ett hundratal personer som firade våra tre kommande hus med varm saft, bullar, kaffe och varm choklad.

Bräcke diakoni har funnits i Göteborg i snart 100 år och vi har varit med och utvecklat välfärden både i Göteborg och på andra orter i Sverige. Vår vision är ett medmänskligare samhälle. För att vi ska nå dit måste alla hjälpa till och bidra - nu gör vi något väldigt konkret. 

- Lefflers Park handlar om att vi nu, i praktisk handling, bygger hus som ska vara en mötesplats för alla i vårt samhälle. Vi vill ha ett smahälle där alla får plats och husen ska bidra till vårt arbete med integration och ett medmänskligare samhälle där vi tar hand om varandra, sa Helene Mellström, direktor/VD för Bräcke diakoni, när hon ihop Gustaf Lindman, fastighetschef samt några av barnen tog första spadtaget.

Bräcke diakoni är en stiftelse som arbetar med vård och omsorg i olika former. Vi driver äldreboende, vårdcentraler, rehabiltering, förskolor och mycket annat.

 

Hyresrätter och LSS-boende
  • Kvarteret Lefflers park kommer bestå av tre huskroppar om totalt 7 000 kvm.
  • Husen ligger i souterräng och byggs i tre våningsplan, plus souterrängsvåningen.
  • I husen planeras cirka 1 000 kvm verksamhetslokaler.
  • Totalt blir det 82 hyresrätter och ett LSS-boende med sex platser.
  • Första husen ska stå klara sommaren 2021
  • Entreprenör är Wästbygg


Om Bräcke diakoni

Vi är Bräcke diakoni. Mer än 90 år av idéburen vård och omsorg utan vinstsyfte, för dem som behöver det. Med visionen ”Ett medmänskligare samhälle” driver vi idag ett femtiotal verksamheter inom hälsovård, funktionshinder och äldreomsorg.


Kontaktpersoner

Helene Mellström
VD/direktor
Helene Mellström