2021-10-01 09:51Pressmeddelande

Säg hej till RättVisat för Android!

Två personer sitter och tittar på en skärm där appen RättVisat syns.

RättVisat är en app för kommunikation. Det är en digital form av kommunikationspass som hittills varit vanligast i pappersform. Den finns i digital version för iOS och nu lanseras den äntligen för Android. Det betyder att användare av surfplattor och telefoner oavsett operativsystem kommer kunna ladda hem och använda digitala kommunikationspass.
Appen har en skalbar utformning som passar många, ett mål om att ge röst åt dem som hörs minst i samhället och synliggör kommunikation som en eller den avgjort viktigaste aspekten i ett möte mellan människor.

– Att kunna erbjuda RättVisat för alla användare, som en hjälp att berätta om sig själv på ett enkelt och tillgängligt sätt, är otroligt viktigt ur delaktighetssynpunkt. Och nu är vi äntligen här, säger Johanna Björnhage på Bräcke diakoni.

Appen laddas hem från Google Play. Den är kostnadsfri i 30 dagar och därefter erbjuds en prenumeration för 79kr/mån eller 799 kr/år.

Mer information finns att läsa på www.rattvisat.se och där finns även länk direkt till Google Play.

5 fakta om RättVisat

  1. RättVisat är en app för dig med kommunikationssvårigheter
  2. I appen berättar du om vem du är, hur du kommunicerar och hur din omgivning behöver vara
  3. Du kan berätta om dig själv med text, bild och film.
  4. Du uppdaterar lätt din information och alla i ditt nätverk får samma information om dig
  5. Du kan dela med dig om dig själv till andra och du kan dölja information som inte alla ska få veta om dig


Om Bräcke diakoni

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan tänka med både hjärta och hjärna. Vi finns här för dig och för dem du bryr dig om. Men också för att göra hela samhället medmänskligare.


Kontaktpersoner

Johanna Olsson
Pressansvarig
Johanna Olsson