2018-09-12 08:44Pressmeddelande

Pressinbjudan: Bräcke diakoni presenterar unik byggsatsning i samband med 60-årsjubileum

null

Mitt på centrala Hisingen i Göteborg bygger Bräcke diakoni ett nytt kvarter – Lefflers Park. Det blir ett bostadsområde där billiga hyresrätter, verksamhetslokaler och ett LSS-boende ryms under samma tak. Målet är att skapa möten mellan människor och bidra till integration – i praktiken.

Bräcke diakoni har bjudit in politiker till en presentation av Lefflers Park där fastighetschef, byggkonsult och arkitekt för projektet samt chefen för vårdverksamheterna i Lefflers Park finns på plats för att besvara frågor. Även Helene Mellström, direktor/vd för Bräcke diakoni, är på plats. Du som journalist är varmt välkommen att närvara.

Genom att ge sig in i byggbranschen vill vård- och omsorgsstiftelsen Bräcke diakoni bidra till att lösa bostadsbristen och minska segregationen i Göteborg, säger Helene Mellström.

– Vårt mål med Lefflers Park är att skapa ett kvarter där vi integrerar vår värdegrund och vision i en fysisk plats. Genom att själva bygga kvarteret från grunden kan vi skapa en plats som vi vet kommer att göra verklig skillnad för de boende och allmänheten.

Under dagen firar Bräcke diakoni även 60-årsjubileum för sin barn- och ungdomsverksamhet Bräcke Östergård. En verksamhet som också var unik när den slog upp portarna 1958. Mellan kl. 16-18 är området öppet för allmänheten som kommer bjudas på flera aktiviteter runtom i verksamheten.

När: Onsdag 19/9-2018, 15.00-15.45.

Var: Bräcke Östergårds väg 15, Gröna salen.


Ingen föranmälan krävs. Varmt välkommen!

Vid frågor om eventet, vänligen kontakta Johanna Olsson, 0765 – 03 27 23, johanna.olsson@brackediakoni.se

”Ett medmänskligare samhälle” – det är Bräcke diakonis vision. Vi bedriver en bred non profit-verksamhet inom vård och omsorg, på flera olika håll i landet. Själva grundtanken är att vi och våra över 1000 medarbetare ska göra nytta där det behövs. 


Om Bräcke diakoni

Vi är Bräcke diakoni. Mer än 90 år av vård och omsorg utan vinstsyfte, för dem som behöver det. Men inte bara. Vi vill vara med och göra hela samhället medmänskligare. Idag finns vi i 15 kommuner i södra Sverige, med totalt närmare 50 verksamheter, och vi fortsätter att växa och utvecklas.

Kontaktpersoner

Helene Mellström
VD/direktor
Helene Mellström