2020-09-15 13:43Pressmeddelande

Ny podd för dig som lever med psykisk ohälsa

Monica och Anna-karin, personliga ombud på Bräcke diakoniBräcke diakoni Personligt ombud startar ny podd för dig som lever med psykisk ohälsa

Så bemöts personer med psykisk ohälsa i vården och av myndigheter. I en ny podd delar Bräcke diakonis Personliga ombud sina erfarenheter, talar om vad som fungerar och vad som skulle kunna bli bättre i Göteborg.  

Verksamheten Personligt ombud kan beskrivas som en hjälp till hjälpen för personer som lever med psykisk funktionsnedsättning. Vi stödjer i kontakten med vård och myndigheter, men har också ett uppdrag från regeringen att visa på brister i samhället. Dessa sammanställs varje år i en erfarenhetsrapport och debatteras på en stor konferens.  

Pandemin har tvingat fram nya grepp för att vi ska fortsätta nå ut till så väl beslutsfattare som personer som själva lever med psykisk ohälsa. Så föddes idén om en podd. I PO-podden tar vi dessutom ett steg till och diskuterar lösningar.  

Den omedelbara kontakten finns ju inte i en podd. Men en konferens är ju samtidigt begränsad till de som är där just då! Podden kan en lyssna på när som helst! Det är också möjligt att skriva mejl till oss, med reflektioner, idéer och önskemål om vidare kontakt på annat sätt, säger Anna Karin Bergström, Personligt Ombud och en av rösterna som hörs i podden. 

Till podden kommer vi att bjuda in personer som arbetar inom olika myndigheter och sjukvård, kanske någon politiker, uppdragsgivare, till samtal om de erfarenheter många har. Vi vill prata om hur det kan vara, på riktigt, att ha psykisk ohälsa och behöva stöd från olika håll.  

Vi vill också prata om det som fungerar, vad som gör skillnad, hur stöd kan behöva vara organiserat, utifrån våra uppdragsgivares erfarenheter. Genom podden hoppas vi kunna stärka våra uppdragsgivares röster, säger Anna-Lena Slibar, verksamhetschef, Personligt ombud Göteborg. 

PO- Podden kommer ut en gång i månaden och finns att lyssna på Podbean, på Personligt ombuds Facebooksida, Bräckes diakonis hemsida och förhoppningsvis, inom kort, på Itunes och andra Android-plattformar. 

Om personligt ombud Göteborg

  • Personligt ombud är ett stöd i vardagen för dig som har en psykisk funktionsnedsättning som är omfattande och långvarig.
  • Syftet är att hjälpa dig att få det stöd och de insatser du kan behöva. Det Personliga ombudet kan bland annat bistå i kontakten med olika myndigheter.
  • Drivs som ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) av Stiftelsen Bräcke diakoni ihop med Göteborgs stad.

Kontaktperson: 
Anna-Lena Slibar, verksamhetschef Personligt Ombud Göteborg
e-post: Anna-Lena.Slibar@brackediakoni.se
telefon: 031-217215



Om Bräcke diakoni

Vi är Bräcke diakoni. Snart 100 år av idéburen vård och omsorg utan vinstsyfte, för dem som behöver det. Med visionen ”Ett medmänskligare samhälle” driver vi idag ett femtiotal verksamheter inom hälsovård, funktionshinder och äldreomsorg.