2020-01-17 08:46Pressmeddelande

Hunddagis med dubbelsyfte blir permanent verksamhet

Med hunden som en läkande kraft underlättas steget tillbaka till arbetslivet. Nu blir hunddagiset TriBus som tidigare varit ett projekt en del av vår fasta verksamhet på Bräcke diakoni.

 

I september 2017 slog vi upp dörrarna till vårt hunddagis TriBus där så väl hundar som människor får träning och handledning. Till oss kommer personer som av olika anledningar varit långt ifrån arbetsmarknaden och som har ett extra hjärta för hundar. Här får de - i sin egen takt - prova på olika arbetsuppgifter och hitta sin rätta nivå.

 

Sedan årsskiftet är TriBus en del av Bräcke diakonis arbetsintegrerade verksamhet Ett steg till.

- Förutom att det är ett jättebra sätt att integreras i arbetsmarknaden så ger vi fler möjligheter att komma tillbaka i och med att man också får utbildning om hundar. Hunden har dessutom en läkande effekt och det är ett samskapande mellan människa och hund ute i naturen, vilket är läkande i sig att vistas i, säger Emma Lyrdal, verksamhetschef för Ett Steg till.

 

Alla på Tribus är medarbetare och med och planerar och driver hunddagiset, oavsett om man praktiserar, arbetstränar eller är anställd med lönebidrag.

- Vi anställer faktiskt också medarbetare. Problemet är ofta att en person som är inne i en insats ofta blir kvar där eller hoppar mellan olika insatser. Men vi tar ett helhetsgrepp. Vårt mål är att man ska kunna gå vidare till en annan anställning. Det ska inte vara omöjligt för en person att göra karriär för att man har en funktionsnedsättning, säger Emma Lyrdal.  

 

Namnet TriBus 

Namnet TriBus har flera innebörder. Tri symboliserar de tre viktigaste byggstenarna i verksamheten: samhälle, människa, hund. Bus står kort och gott för buset, leken, gemenskapen.  

 

Ett steg till 

Ett steg till är vår arbetslivsintegrerande enhet. Läs mer om Ett steg till i senaste numret av vår tidning idékraft. 

 

Följ gärna TriBusInstagram och Facebook!

 



Om Bräcke diakoni

Vi är Bräcke diakoni. Mer än 90 år av idéburen vård och omsorg utan vinstsyfte, för dem som behöver det. Med visionen ”Ett medmänskligare samhälle” driver vi idag ett femtiotal verksamheter inom hälsovård, funktionshinder och äldreomsorg.


Kontaktpersoner

Verksamhetschef för Ett steg till
Emma Lyrdal