2019-06-13 13:40Pressmeddelande

Bräcke diakonis vårdcentral prisad som bäst för äldre

Vårdcentralen Centrum i Alingsås kammar hem priset som den bästa vårdcentralen för äldre i sitt område. På måndag väntas prisutdelning och ett tillkännagivande av motiveringen.

 

Det är Västra hälso- och sjukvårdsnämndens pensionärsråd som har utsett årets vårdcentral för äldre 2019 i nämndsområdet. Som grund för utmärkelsen har pensionärsrådet jobbat med bland annat officiell statistik, vårddata och egna intervjuer.

 

Givetvis är Vårdcentralen Centrums äldreteam en viktig beståndsdel för att lyckas med detta. Äldreteamet riktar sig till personer över 75 år och innebär bland annat gratis hembesök och ett speciellt telefonnummer som gör det lättare att få kontakt med en sköterska. 

 

För Bräcke diakonis del är utmärkelsen också ett kvitto på att vårdkedjan i Alingsås fungerar. Vårdkedjan är ett unikt samarbete med Alingsås kommun där vi Bräcke diakoni med hjälp av en vårdkoordinator håller ihop Vårdcentralen Centrum med hemtjänst Alingsås, äldreboendet Ginstgården,  Primärvårdsrehab Alingsås och Alzheimers café. 

 

Men det är först på måndag som representanter för pensionärsrådet besöker vårdcentralen för att dela ut diplom och blommor. Det är också då rådets motivering kommer att tillkännages.

 

Media är varmt välkomna att delta under ceremonin!

 

När? Måndag 17 juni, kl 14.30

Var? Vårdcentralen Centrum, Kungsgatan 5, Alingsås

Kontakt? Frida Perciwall Mattson, verksamhetschef, 0322-280159

 

Vill du veta mer om äldretemet kan du läsa det här.

Vill du veta mer om vårdkedjan kan du göra det här. 

 

 


Om Bräcke diakoni

Vi är Bräcke diakoni. Mer än 90 år av idéburen vård och omsorg utan vinstsyfte, för dem som behöver det. Med visionen ”Ett medmänskligare samhälle” driver vi idag ett femtiotal verksamheter inom hälsovård, funktionshinder och äldreomsorg.

Kontaktpersoner

Erik Andersson
Områdeschef Hälsa & Vård
Erik Andersson
Helene Mellström
VD/direktor
Helene Mellström