2021-04-12 04:00Pressmeddelande

Bräcke diakoni växer inom LSS

Person som gör tummen upp mot kameran.

I Bräcke diakonis nybyggda kvarter i Göteborg kommer organisationen inom kort att slå upp dörrarna till både ett nytt LSS-boende och ny en daglig verksamhet. Dessutom tar stiftelsen i vår över en daglig verksamhet i Stockholm. Allt som en del av strategin att betyda mer för fler.  

 

Redan i maj tar Bräcke diakoni över driften av daglig verksamhet Hammarby i Stockholm. Stiftelsen har sedan tidigare flera verksamheter i Mälardalen, men i första hand inom äldreomsorg. Det här blir den första LSS-verksamheten i Stockholmsområdet.  

 

 – För oss är det alltid roligt med en ny verksamhet. Det innebär nya deltagare att jobba tillsammans med och ett gäng nya medarbetare att välkomna till oss. Men det här är också viktigt för oss rent strategiskt, att vi nu tar oss in på en ny geografisk marknad, säger Johan Broberg, välfärdsstrateg på Bräcke diakoni.  

 

Bräcke diakoni kommer också att utöka sin dagliga verksamhet i Göteborg, i det helt nybyggda kvarteret Leffler som står klart inom kort. Ett tydligt mål med att bygga kvarteret Leffler har varit att integrera välfärdsverksamhet med vanliga hyresrätter. Därför är det glädjande att kunna berätta att en ny daglig verksamhet tar plats i ett av husen. Nya deltagare kommer att välkomnas i början av nästa år.  

 

– Vi har redan en daglig verksamhet på området, men med den nya verksamheten kommer vi att kunna ta emot en betydligt bredare målgrupp. Vi kommer faktiskt att kunna erbjuda daglig verksamhet till alla i Göteborgsområdet, oavsett behovsnivå.  

 

Men det slutar inte där. I kvarteret Leffler kommer Bräcke diakoni också att öppna ett LSS-boende. Det nya boendet har fått namnet Lefflergården och kommer att ha sex platser. Boendet står klart för under hösten.  

Det är ingen slump att det är inom LSS Bräcke diakoni växer just nu. Det är ett område där organisationen har lång erfarenhet och god kompetens. Det finns också en tydlig ambition om att kunna leverera en helhetslösning. I Göteborg är den visionen snart verklighet.  

 

– Vi har nått så långt att man både kommer kunna bo och ha sin dagliga verksamhet hos oss. Det tror vi kan innebära en trygghet och enkelhet för den som behöver stöd. Och det är alltid drivkraften för oss som idéburna, att kunna göra det bästa för dem vi finns till för, säger Johan Broberg. 

 

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!

Johan Broberg, välfärdsstrateg

0765-032509

johan.broberg@brackediakoni.se

 

FAKTA:

 

Bräcke daglig verksamhet Hammarby                                    

Hur? Entreprenad                                                                        

När? Start i maj 2021                                                                   

Storlek? 48 deltagare        

 

Bräcke daglig verksamhet Hisingen                                                           

Hur? Egen regi

När? Start i början av 2022

Storlek? 10 deltagare vid start

 

Bräcke LSS-boende Lefflergården

Hur? Egen regi

När? Inflytt hösten 2021
Storlek? 6 platser

 

 


Om Bräcke diakoni

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan tänka med både hjärta och hjärna. Vi finns här för dig och för dem du bryr dig om. Men också för att göra hela samhället medmänskligare.

Kontaktpersoner

Pressansvarig
Johanna Olsson
Johan Broberg
Välfärdsutvecklare
Johan Broberg