2022-02-15 07:05Pressmeddelande

Bräcke diakoni öppnar ny daglig verksamhet - på Hisingen i Göteborg

På Bräcke daglig verksamhet Göteborg är deltagarna med och driver verksamhetens café och secondhandbutik. På Bräcke daglig verksamhet Göteborg är deltagarna med och driver verksamhetens café och secondhandbutik.

Bräcke diakoni har som mål att växa inom de områden där stiftelsen redan har lång erfarenhet och bred kompetens. Den nya dagliga verksamheten Leffler, som idag slår upp portarna, ligger helt i linje med den tanken.

– LSS är ett område där vi vill och kan göra mer. Att erbjuda daglig verksamhet till fler i Göteborg har länge varit ett mål och med vårt nybyggda kvarter så löste sig lokalfrågan perfekt, säger Bräcke diakonis välfärdsstrateg Johan Broberg.

Det nybyggda kvarter som Johan Broberg nämner är Kvarteret Leffler, ett bostadsområde med hyresrätter som stiftelsen nyligen färdigställde på sitt område på Hisingen i Göteborg.

– Det var en av våra visioner när vi beslutade att bygga bostäder, att vi skulle integrera verksamhet med vanliga hyresrätter. Det känns fint att se att vi kom i mål med det, säger Johan Broberg.

Med den nya verksamheten kommer Bräcke diakoni kunna erbjuda daglig verksamhet till fler personer, och framför allt, till en betydligt bredare målgrupp. På den dagliga verksamhet som Bräcke diakoni driver sedan tidigare på området är målgruppen personer på tidig utvecklingsnivå, som behöver omfattande stöd. Målgruppen för Leffler är en annan. Där är tanken att deltagarna ska vara mer självgående och få möjlighet att vara med och utveckla verksamheten.

– Vi kommer att ha ett café och en secondhandbutik som båda är öppna för allmänheten. Vi kommer också ha en mediaavdelning och ett stort inslag av friskvård. Det tror vi kan bli en perfekt mix av aktiviteter för personer som gillar att möta människor och vara sociala, säger verksamhetschef Ulrika van den Berg.

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!

Johan Broberg, välfärdsstrateg
0765-032509
johan.broberg@brackediakoni.se


Om Bräcke diakoni

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan tänka med både hjärta och hjärna. Vi finns här för dig och för dem du bryr dig om. Men också för att göra hela samhället medmänskligare.


Kontaktpersoner

Johanna Olsson
Pressansvarig
Johanna Olsson
Johan Broberg
Välfärdsutvecklare
Johan Broberg