2024-02-26 14:00Pressmeddelande

Tua Holgersson lämnar Bliwa senast 2025

Tua HolgerssonTua Holgersson

Tua Holgersson har meddelat styrelsen att hon önskar lämna Bliwa och sin roll som VD senast januari 2025. Bakgrunden är att Tua fyller 61 år i januari 2025 och vill hinna med ytterligare en fas i yrkeslivet, men då utanför en operativ roll.

Styrelsen startar omgående arbetet med att söka en efterträdare och har satt samman en rekryteringskommitté bestående av styrelsens ordförande Bengt-Åke Fagerman och styrelseledamöterna Niklas Hjert och Elisabeth Wisén.

Kommentar Bengt-Åke Fagerman, ordförande Bliwa Livförsäkring:

- Först och främst vill jag verkligen beklaga Tuas beslut även om jag har full respekt för hennes val. Tua har tillsammans med ledningen och verksamheten vidareutvecklat Bliwa till en ny nivå på ett mycket stabilt och framgångsrikt sätt. Styrelsen är och har varit mycket nöjd med hennes ledarskap och tid på Bliwa. Men utifrån beskedet har vi nu startat arbetet med att hitta en efterträdare. Vi vet att VD-rollen i Bliwa är ett attraktivt arbete i ett spännande bolag.

- Vi har en av styrelsen beslutad tydlig tillväxtstrategi som är nedbruten i årets affärsplan och jag är helt trygg med att Tua fortsätter att med full kraft att fokusera på det arbetet till dess att en efterträdare är på plats. 

Kommentar Tua Holgersson, VD Bliwa Livförsäkring:

- Det har inte varit ett lätt beslut. Dels för att jag älskar att jobba och vara en del av något större tillsammans med andra, dels för att jobbet på Bliwa är oerhört inspirerande. Det är ett mycket fint bolag med ett starkt erbjudande och en bra plattform för framtiden samt inte minst med fantastiska kollegor och starka kunder och samarbetspartners.

- Men åren går fort och jag är nyfiken på att bidra i att utveckla verksamheter från en annan roll än som VD. Exempelvis genom att ge mer utrymme för styrelsearbete, mentorskap och liknande. Men innan dess blir det fullt fokus på att leverera på vår strategi och affärsplan för 2024 tillsammans med övriga på Bliwa till dess att min efterträdare är på plats.  

 

För ytterligare information:

Bengt-Åke Fagerman, ordförande, Bliwa Livförsäkring
bengt.fagerman@gmail.com
070-666 21 50

Anders Hagensgård, ansvarig bolagskommunikation, Bliwa Livförsäkring
anders.hagensgard@bliwa.se
076-147 09 97


Om Bliwa

Vem vill du köpa försäkringar av? Det beror förstås på vad du vill försäkra. Men också på vilken typ av bolag du vill göra affärer med. Bliwa skiljer sig från många andra försäkringsbolag. Vi är specialiserade på personförsäkringar – vi betalar ut pengar vid olyckor, sjukdom, arbetslöshet och dödsfall. Vi jobbar alltså inte med saker, utan med människor. Och det här präglar oss som företag. Vi vill skapa försäkringar som gör skillnad – som bidrar till ett tryggare samhälle. Om du av någon anledning inte längre kan arbeta som vanligt, då fungerar våra försäkringar som ett komplement till samhällets skydd.