2014-04-23 08:01Pressmeddelande

Rekordstor nyteckning i Bliwa 2013

2013 blev på många sätt det mest framgångsrika året i Bliwa Livförsäkrings 10-åriga historia. En rekordstor nyteckning, ett bra resultat, en totalavkastning i kapitalförvaltningen som slutade på 8,5 procent och en solvensgrad som steg med 68 procentenheter till 427 procent.

- Vi är oerhört stolta och glada för det förtroende vi får från nya kunder och framför allt från befintliga kunder som väljer att stanna kvar och bredda sin affär hos Bliwa. Bliwa är och ska förbli en av de ledande aktörerna inom personriskförsäkring för grupper, med en stark ambition att agera ansvarsfullt och trovärdigt i varje läge för att bidra till trygghet och hälsa, säger Kristina Åkerstrand, vd på Bliwa Livförsäkring.

Tillväxten har inneburit organisationsförändringar och nyanställningar. Under 2013 ökade antalet anställda på Bliwa med drygt 20 procent och utvecklingen förväntas bli densamma under 2014.


 

Bliwa Livförsäkring är ett svenskt kundägt försäkringsbolag som specialiserat sig på gruppförsäkringar för företag och organisationer. Bliwa erbjuder försäkringar för livet i form av ekonomisk trygghet vid olycksfall, sjukdom, dödsfall och arbetslöshet och hälsofrämjande stöd för att förebygga ohälsa. Bliwa är idag försäkringsgivare för cirka 11 000 företag, varav ett 30-tal av de 100 största, och 12 organisationer på den svenska arbetsmarknaden. Med över en miljon försäkrade är satsningar på hälsa i arbetslivet en god investering. Därför arbetar Bliwa bland annat för hjärtsäkra arbetsplatser. Läs mer på www.bliwa.se.


Om Bliwa

Bliwa är ett kundägt försäkringsbolag specialiserat på personförsäkringar. Vi erbjuder ekonomisk trygghet till anställda, medlemmar och deras familjer. Våra försäkringar ger pengar vid olyckor, sjukdom, arbetslöshet och dödsfall.


Kontaktpersoner

Daniel Olemyr
Kommunikationschef
Daniel Olemyr