2023-11-27 08:30Pressmeddelande

Bliwa vinner Säkras upphandling om personriskförsäkring

Bliwa blir ny leverantör av personriskförsäkring i Säkras gruppförsäkringserbjudande Säkra Personskydd. Samarbetet innebär att Säkras kunder kommer att erbjudas frivillig och obligatorisk gruppförsäkring baserad på flera varianter av liv-, sjuk-, olycksfalls- och vårdförsäkring. Samarbetet träder i kraft 1 januari 2024.

– Vi är glada och tacksamma för förtroendet. Som ett kundägt och snabbrörligt bolag med specialisering på personrisk ser vi att vi har en perfekt passform med Säkra och deras kunder.  Samarbetet med Säkra är också i linje med vår ambition att växa kraftigt de kommande åren, säger Johan Gunnarson, vice VD, på Bliwa.

Under det första halvåret nästa år inleds arbetet med att säkerställa att Säkras kunder får tillgång till det nya förbättrade personskyddet och omläggning av befintliga försäkringar. Mer generösa anslutningsregler, bredare villkor och ett utökat skydd i samband med komplikationer kopplat till graviditet, är några av nyheterna.

– Att ha ett bra försäkringsskydd om något skulle drabba en själv eller en närstående är en oerhörd trygghet. Nu har vi tillsammans med Bliwa skapat en ännu bättre lösning för våra kunder. Det blir både enklare att teckna försäkringen samtidigt som den ger ett bredare och mer tidsenligt skydd, säger Madelene Appelqvist, produktansvarig Person & Hälsa vid Säkra.

Kontakt:
Johan Gunnarson, vice VD, 070 - 308 22 17
Daniel Olemyr, kommunikationschef, 073 - 639 59 00


Om Bliwa

Vem vill du köpa försäkringar av? Det beror förstås på vad du vill försäkra. Men också på vilken typ av bolag du vill göra affärer med. Bliwa skiljer sig från många andra försäkringsbolag. Vi är specialiserade på personförsäkringar – vi betalar ut pengar vid olyckor, sjukdom, arbetslöshet och dödsfall. Vi jobbar alltså inte med saker, utan med människor. Och det här präglar oss som företag. Vi vill skapa försäkringar som gör skillnad – som bidrar till ett tryggare samhälle. Om du av någon anledning inte längre kan arbeta som vanligt, då fungerar våra försäkringar som ett komplement till samhällets skydd.