2023-08-21 07:00Pressmeddelande

Bliwa lanserar ny behovsguide – hjälper kunderna att vara rätt försäkrade

Idag lanserar Bliwa en helt ny behovsguide som hjälper kunderna att välja rätt försäkringsskydd med utgångspunkt i livssituation och trygghetsbehov.  – Vi ska vara bäst på att försäkra människor, då måste vi ge våra kunder så bra förutsättningar som möjligt att välja rätt försäkringsskydd utifrån faktiska behov och upplevd oro, säger Johan Gunnarson, vice VD, Bliwa

Behovsguiden kommer att vara en integrerad del av gruppförsäkringserbjudandet och blir tillgänglig för alla som kan teckna en försäkring hos Bliwa. Att bygga en starkare relation till individkunden står i fokus när Bliwa jobbar med att stärka hela erbjudandet framöver.

– Som ett ömsesidigt bolag har vi ett ansvar mot våra kunder att se till att de har så bra möjligheter som möjligt att välja rätt försäkringsskydd. Vi har inget annat intresse än det. Behovsguiden är ett sätt att ta våra individkunder i handen och hjälpa dem på ett ännu bättre sätt än tidigare, säger Johan Gunnarson.

Flera kundundersökningar som Bliwa har genomfört under de senare åren understryker att individkunden tycker att det är svårt att välja rätt försäkringsskydd, men också att ta reda på vad man har idag. Att hjälpa kunden med dessa frågor har varit utgångspunkten i arbetet med den nya behovsguiden.

–Tillsammans med Insurely kan vi visa upp kundernas nuvarande försäkringsinnehav, oavsett om de är försäkrade hos Bliwa eller inte. På så sätt hjälper vi kunderna att förstå vad de eventuellt behöver ändra på eller komplettera med, säger Johan Gunnarson.

Behovsguiden lanseras idag i en första version. I ett längre perspektiv är ambitionen att kunna skräddarsy och utveckla den ytterligare tillsammans med kunderna.

Kontakt:
Johan Gunnarson, vice VD, Bliwa, 070 - 308 22 17
Daniel Olemyr, kommunikationschef, 073 - 639 59 00


Om Bliwa

Bliwa Livförsäkring bildades 2003 och är ett ömsesidigt specialistbolag som erbjuder personförsäkring genom gruppförsäkring. I samarbete med företag och organisationer försäkrar vi cirka en miljon människor. Bliwa erbjuder försäkringar som ger ekonomisk trygghet vid olycksfall, sjukdom, dödsfall eller arbetslöshet, samt snabb tillgång till sjukvård när det behövs. I Bliwakoncernen ingår även det helägda dotterbolaget Bliwa Skadeförsäkring.