2023-02-16 07:00Pressmeddelande

Bliwa lanserar en ny digital karriär- och jobbsökartjänst

Under 2023 väntas svensk ekonomi gå in i en lågkonjunktur med ökande arbetslöshet som följd. Därför stärker Bliwa sitt erbjudande inom inkomstförsäkring med en karriär- och jobbsökartjänst som ska göra det enklare för försäkringskunder som vill söka nya jobb, byta jobb eller göra sig mer anställningsbara. – Mindre administration för den som är arbetssökande och mer exponering mot rekryterare har varit våra ledord när vi har upphandlat den här tjänsten, säger Victor Sundblad, chef för Produkt- och erbjudandeutveckling på Bliwa. 

Tjänsten bygger på en webbplattform som exponeras mot de största karriärsajterna i Sverige och håller ordning på alla platsannonser, oavsett var de publiceras. Kunden kan automatiskt skapa, uppdatera och underhåller användarkonton på olika jobbsökartjänster. En dokumenthanterare och en inbox som är kopplad till alla ansökningar som skickas gör det enkelt för kunden att återanvända tidigare brev och CV:s, men också samla och spara alla ansökningar som skickas.  

Tjänsten hjälper dessutom kunden att verifiera jobbsökande aktiviteter till a-kassan och pushar aktivt profilen mot arbetsgivare och rekryterare.  
 
– Vi vet att det kan vara väldigt tufft att först bli av med jobbet och sedan nästan drunkna i all administration som krävs för att söka jobb, administrera sina ansökningar och säkerställa att a-kassan kan göra rätt utbetalningar. För oss är det väldigt viktigt att kunden kan lägga så mycket tid som möjligt på att förbereda intervjuer, göra research och hålla sig anställningsbara, säger Victor Sundblad.   

Tjänsten lanserades under januari 2023 och kommer inledningsvis att erbjudas medlemmar i Finansförbundet, Forena och Journalistförbundet. Bakom tjänsten står Auranest, ett jobtechbolag som digitaliserar processer och visualiserar data som gör individens väg till nytt jobb smidig. Auranest riktar sig till idéburna organisationer, direkt eller via försäkringsbolag och omställningsföretag. 

Kontakt: 
Victor Sundblad, chef Produkt- och erbjudandeutveckling, 08 - 696 22 73
Daniel Olemyr, kommunikationschef, 073 - 639 59 00


Om Bliwa

Vem vill du köpa försäkringar av? Det beror förstås på vad du vill försäkra. Men också på vilken typ av bolag du vill göra affärer med. Bliwa skiljer sig från många andra försäkringsbolag. Vi är specialiserade på personförsäkringar – vi betalar ut pengar vid olyckor, sjukdom, arbetslöshet och dödsfall. Vi jobbar alltså inte med saker, utan med människor. Och det här präglar oss som företag. Vi vill skapa försäkringar som gör skillnad – som bidrar till ett tryggare samhälle. Om du av någon anledning inte längre kan arbeta som vanligt, då fungerar våra försäkringar som ett komplement till samhällets skydd.