2021-11-22 06:00Pressmeddelande

Bliwa gör det enklare att få ersättning från inkomstförsäkringen

Inget mer strul med utdrag från a-kassan som ska skickas via posten och ingen väntan på långa handläggningstider. Det är resultatet av Bliwas helt nya hantering av kunder som har blivit arbetslösa. – Flödet är helt automatiserat. Kunden får omgående bekräftelse och ersättning på några dagar, säger Annica Lundström, skadechef på Bliwa.

Sedan två år tillbaka har Bliwa arbetat med att implementera ett helt nytt skadesystem. Det nya systemet möjliggör en bättre och mer digitaliserad kundupplevelse där kunden enkelt kan se och följa uppdateringar i sitt ärende.

Systemet möjliggör också mer automatisering i skaderegleringen vilket resulterar i snabbare hantering av ärenden och snabbare utbetalningar. Genom att hämta information direkt från Sveriges a-kassor har Bliwa underlättat för kunden, som inte längre behöver skicka egna utdrag från a-kassan eller vänta på att en skadereglerare ska hantera och bekräfta skadeanmälan.

 – Ungefär en fjärdedel av våra skadefall på inkomstförsäkringen hanteras helt automatiskt och kunden får en bekräftelse på utbetalningen i samma ögonblick som ansökan skickas in. Kunderna är väldigt positiva och vi hoppas kunna effektivisera detta ännu mer framöver, med ännu större andel av ärenden som hanteras omgående av systemet och med ännu snabbare utbetalningar, säger Annica Lundström, skadechef, Bliwa.

Det nya skadesystemet är en del i en större utvecklingsresa där Bliwa intensifierar arbetet för en bättre kundupplevelse.

– Som ömsesidigt bolag är det centralt för oss att utvecklas i takt med våra kunders förväntningar. Vi behöver kunna erbjuda såväl transparens som snabbhet i skaderegleringen och detta är ett viktigt steg på vägen för att kunna erbjuda kunderna bättre och snabbare service, säger Tua Holgersson, VD, Bliwa.


Om Bliwa

Vem vill du köpa försäkringar av? Det beror förstås på vad du vill försäkra. Men också på vilken typ av bolag du vill göra affärer med. Bliwa skiljer sig från många andra försäkringsbolag. Vi är specialiserade på personförsäkringar – vi betalar ut pengar vid olyckor, sjukdom, arbetslöshet och dödsfall. Vi jobbar alltså inte med saker, utan med människor. Och det här präglar oss som företag. Vi vill skapa försäkringar som gör skillnad – som bidrar till ett tryggare samhälle. Om du av någon anledning inte längre kan arbeta som vanligt, då fungerar våra försäkringar som ett komplement till samhällets skydd.


Kontaktpersoner

Daniel Olemyr
Kommunikationschef
Daniel Olemyr