2021-05-27 05:22Nyheter

Bliwa investerar i hållbara bostäder – bildar Granit Bostad

Bliwa fortsätter att satsa på hållbara investeringar och bildar tillsammans med en rad andra långsiktiga aktörer det nya fastighetsbolaget Granit Bostad. Det nya bolaget kommer att investera i långsiktigt hållbara bostäder.

Initialt består fastighetsbeståndet av moderna, hållbara hyresfastigheter som kommer från Grön Bostad, ett fastighetsbolag under uppdelning som ägs av Afa Sjukförsäkringsaktiebolag och Byggvesta. Granit Bostad ska långsiktigt äga, förvalta och utveckla hyresfastigheter i tillväxtorter i Sverige som också bidrar till ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet.

”Vi är övertygade om att den här investeringen bidrar till långsiktig stabilitet och kundnytta. Tillsammans med en stark investerargrupp är vi dessutom med och bidrar till ett mer hållbart samhälle, säger Tua Holgersson, vd, Bliwa.

”Vi har höga krav på hållbarhet i vår portfölj. Vi förväntar oss att den här typen av fastigheter belägna i tillväxtorter kommer att generera en god riskjusterad avkastning under lång tid framöver, säger Kenneth Norling, ansvarig kapitalförvaltning, Bliwa.

I dag äger Granit Bostad 5 nyproducerade fastigheter med 500 lägenheter och senare i höst kommer beståndet omfatta 16 fastigheter med 1 500 lägenheter belägna i Stockholm, Malmö och Uppsala till ett värde överstigande 4 miljarder SEK.

 

Övriga investerare i Granit Bostad:

Afa Sjukförsäkringsaktiebolag

PRI Pensionsgaranti

Försäkringsbranschens Pensionskassa

KK-stiftelsen

Tenzing


Om Bliwa

Vi är specialiserade på personförsäkringar – vi betalar ut pengar vid olyckor, sjukdom, arbetslöshet och dödsfall. Vi jobbar alltså inte med saker, utan med människor. Vi vill skapa försäkringar som gör skillnad – som bidrar till tryggare samhälle. Om du av någon anledning inte längre kan arbeta som vanligt, då fungerar våra försäkringar som ett komplement till samhällets skydd.


Kontaktpersoner

Daniel Olemyr
Kommunikationschef
Daniel Olemyr