2014-05-05 12:23Pressmeddelande

Politiker diskuterar skogspolitik i Sundsvall

null

Den 8 maj bjuder vi in till en skogspolitisk debatt i Sundsvall. Temat för seminariet är “Hur tar våra politiker bäst tillvara på skogsnäringens intressen?” och politiker från våra tre största riksdagspartier kommer att delta; Jens Nilsson, EU-parlamentariker (s), Johan Hultberg, riksdagsledamot och miljöpolitisk talesperson (m) och Göran Hådén, EU-kandidat och ledamot i partistyrelsen (mp).

Debatten modereras av Kjell Carnbro, som har 40 års erfarenhet som journalist bland annat som chefredaktör på Sundsvalls Tidning, numera mediakonsult.

För att förstärka och färglägga debattgolvet värmer vi upp med anföranden från utvalda nyckelpersoner. Syftet med seminariet är att bedriva opinionsbildning och skapa debatt om skogens roll i klimat och energipolitiken. Vi vill att skogsnäringen och våra politiker bättre ska bevaka EU:s regelverk för skoglig biomassa.

Det är det nya nätverket Skog, Klimat och Energipolitik som bjuder in till seminariet för att lyfta skogens roll och utvecklingspotential i det kommande EU-valet. BioFuel Region/Forest Refine och BioBusiness Arena/Åkroken Science park arrangerar.

Programmet för dagen finns som pdf nedan.


Media bjuds in att delta, enskilda intervjuer går att ordna.

OBS! Jens Nilsson (s) kommer endast att delta kl 14.30-16.30 den här dagen. Intervjuer med honom måste förbokas. Se kontaktuppgifter nedan.

Tid: 8 maj 2014, kl 12.20-17.20
Plats: Södra Berget, Sundsvall


Kontakt och information

Magnus Matisons, projektledare Forest Refine/BioFuel Region
magnus.matisons@biofuelregion.se
070-352 44 94

Erika Åberg, kommunikatör/pressansvarig
erika.aberg@biofuelregion.se
070-358 05 08Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar åtta personer i Umeå.


Kontaktpersoner

Hanna Olovsson
Projektledare
Hanna Olovsson
Lena Jonsson
Projektledare
Lena Jonsson
Magnus Matisons
Projektledare Bioekonomi
Magnus Matisons
Johan Lagrelius
Projektledare
Johan Lagrelius
Barbro Kalla
Kommunikatör och projektledare
Barbro Kalla
Arne Smedberg
VD BioFuel Region
Arne Smedberg
Ida Norberg
Projektledare
Ida Norberg