2023-06-30 12:03Pressmeddelande

Förstärkning från Höga Kusten  

Moa Jonsson, ny kommunikatör på BioFuel Region. Moa Jonsson, ny kommunikatör på BioFuel Region.

BioFuel Region har rekryterat Öviksbon Moa Jonsson. En tjej som föredrar en fartfylld vardag i kombination med avkopplande helger. Det kan vara båtåkning i Höga kustens skärgård eller utförsåkning i Kittelfjäll.  

”Moa kommer att vitalisera vår strategiska kommunikation och vi får samtidigt en person som har kunskap om våra medlemmar i Övik” säger Arne Smedberg

Moa har en bakgrund inom handels där hon arbetat med butikskommunikation och inredning. Detta gör att hon har en förmåga att förmedla ett tydligt budskap både visuellt och i text. Hon har under de senaste tre åren studerat strategisk kommunikation på Umeå universitet, där hon avslutade sin studietid med två månaders praktik på vårt medlemsföretag Sekab som är ett grönt kemibolag.  

”Under min praktik på Sekab växte mitt intresse för en grönare vardag och därför vill jag fortsätta i den riktningen och bidra till hållbar utveckling. När möjligheten dök upp hos BioFuel Region blev jag inspirerad att ta min kommunikationskunskap till nästa nivå. BioFuel Region är ett företag med otroligt mycket kunskap och därför finns det stora möjligheter att utvecklas, ” berättar Moa Jonsson.  

Moa kommer att ha huvudansvar för kommunikationen i EU-projektet Biomodel4regions som engagerar åtta länder i Europa med syftet att stärka bioekonomin. Hon kommer också förstärka den allmänna kommunikationen på BioFuel Region.


Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar åtta personer i Umeå och en i Örnsköldsvik.


Kontaktpersoner

Barbro Kalla
Kommunikatör och projektledare
Barbro Kalla