2020-05-20 16:49Nyheter

Vad har du i tanken?

null

Förnybart i tanken bjuder in till en serie av seminarier där vi lär oss mer om förnybara drivmedel och funderar tillsammans kring möjligheter och utmaningar med respektive bränsle. Målgrupp för seminarieserien är företag, regioner och kommuner. Två av seminarierna genomförs under juni månad. Välkommen att anmäla dig till dem!

4/6 kl 10.00-12.00 Seminarie på temat RME, ett drivmedel av raps. Medverkar i seminariet gör representanter för Energifabriken, Scania och Berners Tunga Fordon.De hjälper oss att reda ut vad RME är och vilka egenskaper det har samt hur det fungerar i olika fordon.
Seminariet genomförs digitalt.
Anmäl dig senast den 1/6 via följande länk

10/6 kl 13.00-15.00  Seminarie på temat biogas. Medverkar i seminariet gör representanter för Volvo Lastvagnar, Wist Last & Buss, Gasum, Östersunds kommun och HEMAB. De hjälper oss att reda ut vad det är för skillnad mellan flytande och komprimerad gas, hur dessa fungerar i olika fordon och var tankställena finns. Seminariet genomförs digitalt.
Anmäl dig senast den 8/6 via följande länk


Seminarierna  genomförts inom ramen Förnybart i tanken som delfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Jämtland Härjedalen,  Länsstyrelsen Västernorrland och Biofuel Region.


Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar åtta personer i Umeå.


Kontaktpersoner

Hanna Olovsson
Projektledare
Hanna Olovsson
Lena Jonsson
Projektledare
Lena Jonsson
Magnus Matisons
Projektledare Bioekonomi
Magnus Matisons
Johan Lagrelius
Projektledare
Johan Lagrelius
Barbro Kalla
Kommunikatör och projektledare
Barbro Kalla
Arne Smedberg
VD BioFuel Region
Arne Smedberg
Ida Norberg
Projektledare
Ida Norberg