2023-01-16 10:36Nyheter

Kommunikativ projektledare

BioFuel Region söker en kommunikativ projektledare till våra fossilfria projekt

Brinner du för att utveckla konkreta lösningar för att vi ska nå fossilfrihet? Då är BioFuel Region rätt arbetsplats för dig. Vi driver många spännande projekt inom fossilfria transporter och bioekonomi med flera nya projekt på gång. Vi startar nu flera nya projekt och behöver förstärka vårt team med en kommunikativ projektledare.

Roll

Vi behöver en engagerad kommunikativ projektledare som ska stärka upp projekten Förnybart i tanken och Stolpe in för Stad och Land Mellersta Norrland (SiSL). I projektet Stolpe in för Stad och Land arbetar vi för att skapa goda förutsättningar för laddbara fordon i Västernorrland och Jämtlands län. Förnybart i tanken har som mål är att öka takten på omställningen till en fossilfri fordonsflotta i Jämtland och Västernorrlands län för tunga transporter och maskinentreprenad.

Projekten har pågått i flera år och är nu i en avslutningsfas handlar det mycket om att sprida den kunskap och resultat som har uppnåtts.

Vi har även ytterligare ett par projekt inom bioekonomi som behöver förstärkas.

Arbetsuppgifter 

Du ska i samverkan med projektägare, partners och övriga intressenter kommunicera våra projektresultat och aktiviteter. Du kommer också att tillsammans med andra projektledare och samarbetspartners planera och genomföra aktiviteter, samt koordinera och följa upp arbetet. Stort fokus ligger på kommunikation, såväl projektinternt som externt. Viktigt är att du kan se framåt och bygga framtida projekt och partnerskap där du kan bidra aktivt i kommande ansökningar till nationella och europeiska program. Vi jobbar i team för att öka lärandet, bli mer flexibla och kvalitetssäkra. Utgångspunkten är ett normkritiskt synsätt och vi jobbar för ökad tillgänglighet och jämställdhet.

Kvalifikationer 

Arbetet kräver en driven, kreativ och resultatinriktad person. Du är nyfiken på nya samarbeten och har en ödmjuk inställning till samverkan. Har förmågan att engagera och stödja projektpartners kommunikativt, för att på så sätt nå ut med de erfarenheter och framgångar vi gör och lyfta våra medlemmar och partners i projekten.

Erfarenheter inom elfordon, laddinfrastruktur, förnybara drivmedel och hållbara transporter är meriterande. Erfarenhet av praktiskt kommunikationsarbete tex publiceringssystem, layout och textproduktion är meriterande, liksom om du har erfarenheter av att jobba i EU-finansierade projekt och dess administration. Du ska kunna kommunicera projektets utveckling på ett lättförståeligt sätt. Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt, är ett krav då rapporteringen till projektfinansiärerna sker både på svenska och engelska. Lämplig och relevant högskoleutbildning stärker din ansökan. Viktigt är att du brinner för en fossilfri framtid, en utvecklad bioekonomi och att du vill bidra till en positiv utveckling för våra medlemmar och därmed för vår region. 

Vi strävar efter att vara en inkluderande arbetsplats och välkomnar ansökningar från personer som kompletterar vårt team på alla sätt. Både med hur du är som person och med din kompetens.

Start enligt överenskommelse. Placering företrädesvis i Umeå eller Västernorrland.
Omfattning: Heltid, tidsbegränsad till 31 oktober 2023, med god möjlighet till förlängning.

Ansökan: Personligt brev och CV, ange möjligt startdatumMejla din ansökan snart men senast 20230130 till arne.smedberg@biofuelregion.se. Skriv ”Ansökan kommunikativ projektledare” i ärenderaden. Vi arbetar med löpande urval, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Har du frågor så kan du kontakta Arne Smedberg på tel 0708174230 eller per mail.

Läs mer om BioFuel Region här: biofuelregion.se 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 


Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar nio personer i Umeå.


Kontaktpersoner

Arne Smedberg
VD BioFuel Region
Arne Smedberg