2013-08-23 09:45Nyheter

Hur tänkte umeåbon Anna då hon köpte gasbil, egentligen?

null

Gasbilen.se har sedan hösten 2008 bjudit in gästkrönikörer som skriver om sina tankar kring att köra sin bil på fordonsgas. Vår projektledare Anna Säfvestad Albinsson fick frågan för ett drygt år sedan och igår publicerades hennes tredje och sista krönika. Här har vi samlat alla tre för våra läsare och prenumeranter! 


Hösten 2012 

HUR TÄNKTE JAG NU?

Sällan har jag lyckats glädja mina medmänniskor som när jag berättar att jag köpt en gasbil. ”Hur tänkte du nu?” Följt av ett gapskratt… Läs fortsättningen här!


Våren 2013

PLUS OCH MINUS EFTER ETT ÅR MED GASBIL I NORR!

Nu har jag kört gasbil i norra Sverige i ett år och jag är fortfarande nöjd med mitt val. Det är trots allt lite udda med tanke på att jag bor i Umeå och det bara finns fyra tankställen norr om Gävle. Läs hur det gått att köra gasbil som umeåbo här!


Hösten 2013

BIOGAS ÄR INTE HELA LÖSNINGEN

Jag kan nog påstå att jag lider av både klimatångest och overshoot-ångest. Att köra biogasbil är ett sätt för mig att känna att jag bidrar till att göra det lite bättre. Anna skriver om klimatångest och hur hon tänker kring vad vi tankar våra bilar med här!


Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar åtta personer i Umeå.


Kontaktpersoner

Hanna Olovsson
Projektledare
Hanna Olovsson
Lena Jonsson
Projektledare
Lena Jonsson
Magnus Matisons
Projektledare Bioekonomi
Magnus Matisons
Johan Lagrelius
Projektledare
Johan Lagrelius
Barbro Kalla
Kommunikatör och projektledare
Barbro Kalla
Arne Smedberg
VD BioFuel Region
Arne Smedberg
Ida Norberg
Projektledare
Ida Norberg