2022-12-22 07:30Nyheter

God Jul önskar BioFuel Region

Julen är trevlig att se framemot. Det är som en vändpunkt från den mörka hösten mot den ljusare delen av vintern. Varje år har sina utmaningar men denna jul känns det som att alla inte kommer att få det så lätt. Vi klagar över höga elpriser och det blir tufft för de som inte har pengar till att betala räkningen. Den ryska systematiska terrorbombningen av elinfrastruktur i Ukraina gör det ofattbart värre för så många att överhuvudtaget få tillgång till el och värme.
Om jag får önska något från tomten inför denna jul så vill jag att:

  • Ryssland lämnar Ukraina omgående och jag ser framemot ett uttåg under julhelgen och att vi drar i gång med ett återuppbyggande av landet samt bidrar så mycket vi kan.
  • Elpriserna stabiliseras på en vettig nivå. De kraftfulla svängningarna och priserna den senaste tiden har varit extrema i hela Sverige.
  • Vi får en långsiktig energi- och klimatpolitik som de allra flesta partierna kan ställa sig bakom och en mer nyanserad diskussion än den idag som visar vägen framåt och ser till helheten.
  • EU inser att vi har ett skogsbruk som ständigt utvecklas i Sverige och att skogens alla produkter verkligen bidrar till ett hållbart samhälle.

Jag kommer i år att fira julen tillsammans med barnbarnet Märta som fyller sju månader på julafton. Det har varit spännande att se henne utvecklas från en pytteliten nyfödd på två kilo till en stor bäbis. Vi har inför julfirandet infört ett system där man fokuserar på en person var som får en klapp. Vi hittade en trevlig second hand butik som var välsorterad och där fanns det många spännande saker.

Om vi tittar lite framåt så ser 2023 ut att bli ett intressant år då vi startar upp flera nya projekt, arrangerar Bioekonomiriksdagen och firar att BioFuel Region fyller tjugo år.

Med önskan om en trevlig Jul och Gott nytt år

Arne Smedberg


Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar åtta personer i Umeå.