2019-11-14 11:45Nyheter

​Delade erfarenheter kring laddade paketlösningar

null

Det var engagerade diskussioner och stort erfarenhetsutbyte när energibolag från Norr- och Västerbotten träffade sina motsvarigheter från Västernorrland i Örnsköldsvik förra veckan. Temat för workshopen var hur laddning för laddbara fordon kan paketeras och erbjudas olika kundgrupper.

Bra nätverk med bjussiga kollegor i branschen, roligt att alla vill dela med sig av erfarenheter och Bra att få pitcha sin egen idé och få feedback av de andra deltagarna var några av deltagarnas kommentarer efter workshopen i Örnsköldsvik. Det kom också fram önskemål om att få träffas fler gånger och utbyta erfarenheter.

- Det känns roligt att workshopen var så uppskattad säger Johan Lagrelius, projektledare BioFuel Region. Det visar att vi i projekten skapar viktiga nätverk och mötesplatser.

Paketerade erfarenheter 

Sara Jonsson, Piteå Energi, berättade hur de var tidigt ute med att utforma lokala paketlösningar tillsammans med bilhandlarna. Kunderna uppfattar det som tryggt att kunna köpa lokalt och trots att många bilmärken numera erbjuder egna laddboxpaket så har bilhandlarna i Piteå valt att fortsätta erbjuda Piteå Energis paket.

Tony Granvik, Umeå Energi beskrev hur de idag har valt att samarbeta med en laddoperatör för att kunna erbjuda bra laddlösningar till sina kunder. Han beskrev också hur man tagit samhällsansvar och varit med och byggt snabbladdare utanför kommungränserna, bland annat i Lycksele och Storuman för att främja övergången till laddbara fordon.

Workshopen som anordnades 5 november var ett erfarenhetsutbyte mellan Stolpe in för Stad och Land (SiSL) projekten i Norr- och Västerbotten och motsvarande projekt för Västernorrland och Jämtlands län. Bägge projekten medfinansieras av projektpartners och Europeiska Regionala fonden.


Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar åtta personer i Umeå.


Kontaktpersoner

Hanna Olovsson
Projektledare
Hanna Olovsson
Lena Jonsson
Projektledare
Lena Jonsson
Magnus Matisons
Projektledare Bioekonomi
Magnus Matisons
Johan Lagrelius
Projektledare
Johan Lagrelius
Barbro Kalla
Kommunikatör och projektledare
Barbro Kalla
Arne Smedberg
VD BioFuel Region
Arne Smedberg
Ida Norberg
Projektledare
Ida Norberg