2018-03-21 13:16Nyheter

Boka den 16 maj!

null

Vi inbjuder dig att delta på vår årsstämma i Skellefteå med en spännande konferens om fossilfri fordonsflotta. Vi tar avstamp i elfordon och sen blir det aktuella frågor om biodrivmedel.

Kommunalrådet Lorens Burman, hälsar oss välkomna till schtaaan och kommunchef Kristina Sundin Jonsson talar om Northvolt-etableringen. Vi berättar om spännande satsningar kring laddinfrastruktur för elbilar.

De händer mycket kring biodrivmedel och en ny lag om reduktionsplikt införs inom kort, Magnus Nilsson ger oss en översikt över hur den och andra regelverk för biodrivmedel i Sverige och EU påverkar oss. Frågan är hur drivmedelsbolag och köpare kommer att agera? Ylwa Alwarsdotter från SEKAB reflekterar ur ett producent perspektiv.

Vi får också höra hur våra medlemmar arbetar för att bli fossilfria.

Alla är välkomna till denna dag och den är kostnadsfri för våra medlemmar. I övrigt kostar dagen 500 kronor. Anmäl dig redan nu och du kan avanmäla dig senast den 2 maj som är sista anmälningsdag.

Varmt välkommen hälsar Arne Smedberg

Anmäl dig här!


Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar åtta personer i Umeå.


Kontaktpersoner

Hanna Olovsson
Projektledare
Hanna Olovsson
Lena Jonsson
Projektledare
Lena Jonsson
Magnus Matisons
Projektledare Bioekonomi
Magnus Matisons
Johan Lagrelius
Projektledare
Johan Lagrelius
Barbro Kalla
Kommunikatör och projektledare
Barbro Kalla
Arne Smedberg
VD BioFuel Region
Arne Smedberg
Ida Norberg
Projektledare
Ida Norberg